E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını siliyor---

Petrol kayıplarını siliyor

Petrol kayıplarını siliyor
28 Mayıs 2015 - 08:58 borsagundem.com

Petrol, ABD petrol stoklarının hafiflediği işaretleri ile 3 günlük kaybı azaltıyor

Petrol, ABD’de petrol stoklarının düşüşü 4. haftaya taşıyacağını göstermesi beklenen resmi verilerin açıklanması öncesinde 3 günlük düşüşü azaltıyor.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 0.6 kadar yükseldi. Energy Information Administration’ın (EIA) Perşembe günü açıklayacağı stok verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler ABD’de petrol stoklarının 22 Mayıs itibarıyla 2 milyon varil gerilediği tahmininde bulunuyor. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Venezuelalı mevkidaşı ile Moskova’da görüştü. Novak, OPEC yetkilileri ile grubun 5 Haziran’daki toplantısı öncesinde küresel piyasayı tartışma arayışında.

Petrolün 6 yılın en düşük seviyesinde gösterdiği toparlanma, yükselen fiyatların ABD üretimini artıracağı spekülasyonu ile varil başına 60 dolara yakın seviyede duraksıyor. Arz fazlası sorununun süreceği spekülasyonları yapılıyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol stokları 1930 yılından bu yana en yüksek seviyeye yakın seyrediyor. EIA’ya göre stoklar yılın bu döneminde 5 yıllık ortalamanın 100 milyon varil üzerinde.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “Petrol stoklarındaki herhangi bir gerileme pozitif olarak algılanır ve satın alımı destekler” dedi.

Temmuz vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 36 sent kadar yükselerek varil başına 57.87 dolar oldu ve Singapur saati ile 13:03’te 57.72 dolardan alıcı buldu. Kontrat geçtiğimiz 3 seansta yüzde 5.3 gerileyerek 31 Mart’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetmişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 66 altında seyrediyor. Fiyatlar bu ay yüzde 3.2 geriledi.

Temmuz vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 60 sent kadar veya yüzde 1 yükselerek varil başına 62.66 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 4.82 dolar seviyesinde. Fark Çarşamba günü 4.55 dolar ile 15 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeden kapanış yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)