E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını azaltıyor---

Petrol kazançlarını azaltıyor

Petrol kazançlarını azaltıyor
04 Eylül 2015 - 16:57 borsagundem.com

Petrol, arz fazlası sorununun sürdüğü işaretleri ile 2. haftalık yükselişi azaltıyor

Petrol, ABD istihdam verisinin işsizlik oranının 2008 yılından bu yana en düşük seviyede seyrettiğini göstermesinin ardından arz fazlası sorunun sürdüğü işaretleri ile 2. haftalık yükselişi azaltıyor.

Petrol vadelileri Cuma günü yüzde 0.6 kadar gerilerken, ABD'de Tarım Dışı İstihdam Ağustos'ta 173 bin arttı. Bununla birlikte işsizlik oranı ise yüzde 5.3'ten 8 yılın düşüğü olan yüzde 5.1'e geriledi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı tarım dışı istihdam verisi, 16-17 Eylül’de gerçekleşecek FED toplantısı öncesinde son önemli veri göstergesi niteliğinde. Societe Generale SA’nin bu hafta sunduğu bir rapora göre dünyadaki petrol arzı fazlası tahmin edilenden daha uzun süre devam edecek.

Petrol, Pazartesi günü 25 yılın en büyük 3 günlük rallisini kaydetmesinin ardından dalgalandı. Petrol, 2015 yılının Haziran ayındaki kapanış zirvesinden hala yüzde 20’den fazla aşağıda seyrediyor. Öncü OPEC üyeleri üretim seviyesini korurken, ABD’de petrol stokları 5 yıllık mevsimsel ortalamanın yaklaşık 100 milyon varil üzerinde seyrediyor.

Ekim vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 99 sent kadar gerileyerek varil başına 45.76 dolar oldu ve Londra saati ile 14.16’da yüzde 0.6 düşerek 46.47 dolardan işlem gördü. İstihdam verisi açıklandıktan kısa bir süre sonra 47 doların altında işlem gördü. 

Ekim vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 21 sent değer kaybederek varil başına 50.47 dolardan alıcı buldu. Kontrat Perşembe günü 18 sent yükselere 50.68 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 4 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)