E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişe geçti---

Petrol yükselişe geçti

Petrol yükselişe geçti
24 Nisan 2015 - 08:26 borsagundem.com

Petrol, Yemen’deki hava saldırılarının dikkatleri arz fazlasından çekmesi ile 6 haftalık yükselişe ilerliyor

Petrol, Suudi Arabistan öncülüğünde gerçekleşen Yemen hava saldırılarının Orta Doğu’daki sevkiyatları aksatabileceği spekülasyonları ile 6. haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Yemen’deki operasyonlar, dikkatleri genişleyen ABD arzından çekti.

Petrol vadelileri New York’ta yatay bir seyir izliyor ve bu hafta yüzde 3 yükseldi. Önemli petrol sahalarının yakınında bulunan Yemen, kilit sevkiyat noktalarına komşu olması bakımından önem arz ediyor. ABD petrol stokları,  85 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Çarşamba günü açıklanan verilere göre ülkenin üretimi, hizmet veren sondaj kulesi sayısının düşürülmesi ile birlikte üst üste ikinci kez haftalık gerileme gösterdi.

Elements Capital Inc. CEO’su Takashi Hayashida, “Yemen’deki hava saldırılarının sürmesi ile bir iki hafta daha yükseliş görebiliriz. Ancak ardından düzeltme gelecektir” dedi.

Haziran vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 31 sent düşerek Singapur saati ile 11:21’de varil başına 57.43 dolardan işlem gördü. Kontrat Perşembe günü 1.58 dolar yükselerek 57.74 dolar ile 12 Aralık’tan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. Fiyatlar, Şubat 2014’ten bu yana en uzun süreli haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 58 aşağısında seyrediyor.

Haziran vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 29 sent gerileyerek varil başına 64.56 dolardan alıcı buldu. Kontrat Perşembe günü 1.212 dolar artış ile 64.85 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.15 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)