E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde 25 yılın en sert yükselişi---

Petrolde 25 yılın en sert yükselişi

Petrolde 25 yılın en sert yükselişi
31 Ağustos 2015 - 23:14 borsagundem.com

Petrol, OPEC'in "adil fiyatlara" ulaşmak için görüşmelere hazır olduğunu belirtmesinin ardından sert yükseldi

Petrol, OPEC'in "adil fiyatlara" ulaşmak için diğer küresel üreticilerle görüşmeye hazır olduğunu kaydetmesi ve ABD hükümetinin petrol üretim tahminlerini düşürmesinin ardından, son 25 yılın en büyük üç günlük çıkışını gerçekleştirdi.

Ham petrol New York'ta son üç günde yüzde 27 değer kazandı ve bu,  Irak'ın Kuveyt'i işgal ettiği Ağustos 1990'dan bu yana en büyük üç günlük çıkışı işaret ediyor. Kontrat 24 Ağustos'taki kapanış bazında dip seviyeden yüzde 20'nin üzerinde yükselerek boğa piyasasına girdi. Dünya petrol üretiminin yüzde 40'ına sajhip OPEC, aylık yayınında, görüşme konusunda istekli olduğunu kaydetti.

Fiyatlar, OPEC'in yorumları ve ABD'nin kaya petrolü üretiminin azalacağı beklentisinin küresel arz fazlalığına ilişkin endişeleri azaltması ile birlikte, geçen hafta son altı yılın en düşük seviyesine genişlettiği kayıplarını geri aldı. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaları ölçen gösterge, traderların piyasa dalgalannmalarından korunmak istemeleri ile birlikte beş ayın zirvesine çıktı.

Chicago'da Price Futures Group Inc. kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Piyasa iki haberin etkisi ile tersine döndü," dedi ve Enerji Enformasyon Ajansı (EIA)  ABD üretim tahminini düşürdü ve OPEC diğer üreticilerle üretimi düşürmeyi konuşmaya hazır olduğunu belirtti" şeklinde görüş bildirdi.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI) 3.98 dolar ya da yüzde 8.8 yükselerek varil başına 49.20 dolara çıktı ve bu 21 Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışı işaret ediyor. Fiyatlar bugün erken saatlerde 1.62 dolar düşüşle 43.60 dolara kadar inmişti. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın neredeyse iki katıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)