E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde uzun pozisyonlar düşüşte---

Petrolde uzun pozisyonlar düşüşte

Petrolde uzun pozisyonlar düşüşte
04 Mayıs 2015 - 07:50 borsagundem.com

Spekülatörler, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını 5 haftadan bu yana ilk kez düşürdüler

Spekülatörler, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını 5 haftadan bu yana ilk kez düşürdüler. ABD’nin en büyük depolama merkezinde stoklar düşüş göstererek petrol fiyatlarının bu yılın en yüksek seviyesine çıkmasına yardımcı oldu.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre hedge fonları, Batı Teksas türü ham petrolde (WTI) yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları 28 Nisan’da sona eren 7 günlük sürede yüzde 3.5 düşürdüler. Düşüş beklentisi ile açılan kısa pozisyonlar 5 ayın en düşük seviyesinde yükseliş gösterdi. Uzun pozisyonlar Mart ayından bu yana ilk kez daralma kaydetti.

ABD petrol vadelilerinin teslimat noktası olan Cushing, Oklahoma’daki stoklar, Kasım ayından bu yana ilk kez gerileyerek 85 yılın en yüksek seviyesinde olan arz fazlasının hafifleyebileceğine işaret etti. ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısındaki rekor düşüş petrol fiyatlarının geçtiğimiz ay yüzde 25’lik bir artış göstermesini sağladı. Petrol geçtiğimiz ay Mayıs 2009’dan bu yana en büyük yükselişi gösterdi.

New York merkezli bir hedge fonu olan Again Capital LLC ortaklarından John Kilduff, “Ralli ile ilgili sağlıklı bir şüphe var. Böyle büyük bir yükselişin ardından biraz kenara çekilmek mantıklı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)