E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya altın rezervlerini artırdı---

Rusya altın rezervlerini artırdı

Rusya altın rezervlerini artırdı
21 Nisan 2015 - 07:36 borsagundem.com

Rusya iki aylık bir aranın ardından 6 ayın en büyük altın satın alımını gerçekleştirdi

Rusya Merkez Bankası’nın Pazartesi günü web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, ülke 1 Nisan itibarıyla altın rezervlerini 39.8 milyon onsa veya 1,238 tona yükseltti. Rusya’nın altın rezervleri bir ay önce 38.8 milyon ons seviyesindeydi. Yapılan 30 tonluk altın alımı Eylül ayından bu yana en büyük olarak kaydedildi.

Dünyanın en büyük 5. altın rezervine sahip olan Rusya, Ocak ve Şubat aylarında ara vermesinin ardından tekrar altın alımına başladı. Guvernör Elvira Nabiullina’nın Şubat ayında yaptığı açıklamaya göre 2014 yılının son 9 ayında altın alımı gerçekleştiren ülke, rezervlerini çeşitlendirmek ve ruble likiditesi ile ilgili sorunları çözmeyi hedefledi.

Londra’daki Mitsui & Co. Precious Metals Inc. analistlerinden David Jollie, “Rusya’nın hala satın alım yapması ilginç. Çünkü ülke ekonomisi Batı’nın yaptırımlarından ve düşük petrol fiyatlarından olumsuz etkilendi. Bu durum altın piyasasına iyimser bir sinyal veriyor.

Altın bu yıl Londra’da yaklaşık yüzde 1 değerlenerek ons başına 1,195.66 dolara geldi. Ruble ile fiyatlanan altın, geçtiğimiz ay yüzde 8 geriledi. Dolar cinsinden altın ise yüzde 2.4 düşüş gösterdi.

IMF’in verilerine göre Rusya 2005’ten bu yana altın rezervini 3’e katladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)