E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSeçim anketleri kuru yükseltiyor---

Seçim anketleri kuru yükseltiyor

Seçim anketleri kuru yükseltiyor
26 Mayıs 2015 - 07:06 borsagundem.com

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte kurda hafif yükselişler meydana geliyor

Seçim yaklaştıkça doların ateşi sönmüş Bakan Zeybekçi “Daha köpük var, biraz daha iner” demişti. Ancak son 2 kamuoyu anketinden gelen oranlar, doların yeniden 2.60 TL sınırının üstüne çıkmasına neden oldu

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın Mayıs ayı anket sonuçlarına göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde iktidar partisi  AK Parti’nin oy oranı yüzde 41’e gerileyerek, tek başına iktidar olma çoğunluğunu kaybetme noktasına gelirken, HDP yüzde 10.4 ile seçim barajının üzerine çıkıyor.

SONAR tarafından  Reuters’a gönderilen anket sonuçlarına göre, Mayıs ayında 3 bin kişinin katılımı ile 26 ilde gerçekleştirilen ankette, CHP’nin oy oranı yüzde 26, MHP’nin oy oranı ise yüzde 18.1 olarak görünüyor.

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, bu sonuçlarla AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağı, 230-250 arasında milletvekili çıkaracağı ve Türkiye’de koalisyonlar döneminin başlayabileceği yorumunu yaptı.

Kur yükseldi

Dolar/TL, SONAR anketinin ardından yönünü sınırlı da olsa yukarı çevirdi. Piyasadaki etki  ABD ve İngiltere başta olmak üzere  Avrupa piyasalarının resmi tatil nedeniyle önemli bölümünün kapalı olması sonucu hacimsiz olarak yaşandı. Kur, anketin Reuters’te yayımlanması öncesi işlem gördüğü 2.59’lu seviyelerden 2.6163 seviyesine kadar yükseldi. 

AK Parti’nin tek parti iktidarını kaybedebileceğine işaret eden bir başka anket de geçen hafta Konda tarafından yapılmıştı. Ankette AK Parti’nin oy oranı yüzde 40.5, HDP’nin yüzde 11.5 olarak görülürken, CHP’nin oy oranı yüzde 28.7, MHP yüzde 14.4 olarak saptanmıştı. Anket sonuçlarının yayılmasıyla TL ve TL cinsi piyasalardaki pozitif ayrışma yerini negatif ayrışmaya bırakmıştı.

Piyasada baskı devam edecek

“SONAR tarafından Reuters’a gönderilen anket sonuçlarına göre, piyasada bir miktar daha baskının devamı muhtemel” diyen Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, “Sandalye dağılımına ilişkin belirsizlik halen devam ediyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeter kanımızı emdiniz abdestli hırsızlar26 Mayıs 2015 15:45

    millet kendilerine hak verdi ama iktidar har vurdu harman savurdu bir de pişkin pişkin konuşuyorlar. mağdurum diye ağladıkları zamanları çabuk unuttular artık bu edebiyatı halk yemiyor. 10 bin liralık klozetler yaptırıp 4 bin liralık çaylar içiyorlar. vay be biz de köle gibi çalışalım

  • Doları olmayan vatandaş26 Mayıs 2015 11:34

    Demekki dolar da anladı akp nin tek başına gelemiyecegini Evimi arabami anam dan kalan arsayı satayım dolar alayım seçim sonrası 3.5 görür yaşasın zengin oldum kanal istanbuldan 2 ev alır yaşarım

  • niko26 Mayıs 2015 10:10

    saat, mercedes ve kutu kutu dolar sevdalısı iktidar..

  • Byk26 Mayıs 2015 07:56

    Seçim sonuçlarına göre AKP iktidarda kalmaya devam etse bile Topal Ördek olacak.