E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar altından sıkılıyor---

Yatırımcılar altından sıkılıyor

Yatırımcılar altından sıkılıyor
06 Mart 2015 - 13:28 borsagundem.com

Yatırımcılar, volatilitenin 4 ayın en düşük seviyesine gerilemesi ile birlikte altından sıkılıyor

Yatırımcılar altından tekrar sıkılıyor. Bloomberg’in derlediği verilere göre altının 30 günlük tarihi volatilitesi, Perşembe günü Kasım ayı başından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin euroyu dolar karşısında 11 yılın en düşük seviyesine yönelten tahvil alım planı, altında hareketlenmeyi desteklemede yeterli olmadı. Altın vadelileri New York’ta Perşembe günü genelinde yatay bir seyir izledi.

Fiyatlar, 2015 yılında yüzde 1.2 yükseldi. Altın,  2014 yılında yüzde 1.5 geriledi. Kıymetli metal geçtiğimiz yıl Bloomberg Emtia Endeksi tarafından takip edilen 22 unsur arasındaki en düşük volatiliteyi gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıklayacağı istihdam verisi ekonominin gelişme kaydettiğini gösterebilir ve Fed’in faizleri yakın zamanda artırmasına olanak sağlayabilir.

Chicago’daki HighRidge Futures LLC metal işlemleri direktörü David Meger, “Altın piyasası için ana sorun Fed’in faiz oranı. Cuma günü açıklanacak veri öncesinde piyasaya ilgi düşük” dedi.

Nisan vadeli altın kontratları Comex’te yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 11:08’de ons başına 1,198.50 dolardan alıcı buldu. Kontrat, bu hafta yüzde 1.2’lik kayba hazırlanıyor.

AMB Başkanı Draghi, Perşembe günü yaptığı açıklamada tahvil alım programının gelecek hafta başlayacağını ve negatif faizli tahvilleri de içereceğini belirtti. Hükümet teşvikleri, altının 2012’ye kadar 12 yıl süren yıllık yükselişi süresince, enflasyon karşısında korunma arayışında olan yatırımcıların ilgisini çekmede yardımcı oldu. Altın geçtiğimiz iki yılda tüketici maliyetlerinin sabit kalması ile geriledi.

Altın vadelileri, Fed’in borçlanma maliyetlerini yükseltmeye yaklaştığı spekülasyonu ile Şubat ayında yüzde 5.2 geriledi. Yükselen faiz oranları, genellikle fiyat artışları yoluyla getiri sunan kıymetli metalin çekiciliğini azaltır.

Yatırımcıların bu ay altından kaçış için daha fazla sebebi olabilir. Bloomberg'in geçtiğimiz kırık yıldan derlediği verilere göre altın vadelileri Mart ayında ortalama yüzde 1 düşüş gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle 06 Mart 2015 15:32

    milletin eline verdiler şimdi kaçacaklar sıkılırlar tabi bire üç kazandılar artık yüzde iki üç karlar sıkıyor bunları