E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen yükselişe geçti---

Yen yükselişe geçti

Yen yükselişe geçti
05 Şubat 2016 - 06:52 borsagundem.com

Japon yeni dolar karşısında, küresel ekonomik büyümeye yönelik endişelerle 2009'dan bu yana en hızlı haftalık kazancına yöneldi

Yen dolar karşısında, küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler ve Fed'in bu yıl faiz artırımına gideğine yönelik şüphelerin Japonya'nın negatif faiz uygulamasına geçmesine ağır basmasının etkisi ile, altı yılı aşkın sürenin en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Japonya para birimi, Japonya Merkez Bankası'nın 29 Ocak'ta beklenmedik bir şekilde bankalara Merkez Bankası'nda tuttukları fazla rezervler için ödeme yapma (negatif faiz) uygulaması getirmesinin ardından gösterdiği kayıpların tümünü geri aldı. Son dönemde küresel piyasalarda görülen kargaşa dolayısıyla Fed'in para politikasını daha da sıkılaştıramayacağı spekülasyonuna bağlı olarak, ABD'de faizin yükseleceğine ilişkin beklentiler azalıyor. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam ve Çin'de bu hafta sonu açıklanacak olan döviz rezervleri verileri kısa vadede güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebi belirleyecek. Euro 2011'den bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.

New York'ta Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. ekonomisti Naohiro Nomoto, "Mevcut riskten kaçınma eğilimi yalnızca yeni etkiliyor ve euro, eğer ABD istihdam verisi kötü çıkarsa ve Çin'in döviz rezervleri daha da daralırsa ciddi hale gelebilir," dedi ve "Japonya Merkez Bankası, koordinasyon olmaksızın, riskten kaçınma eğilimini kendi başına durduramaz" şeklinde görüş bildirdi.

Yen dolar karşısında bu hafta yüzde 3.6+ ile Temmuz 2009'dan bu yana en hızlı yükselişini gösterdi ve Tokyo saati ile 09:28'de önceki kapanışına göre fazla değişmeyerek 116.90 dolarda kaldı. Japonya para birimi, Japonya Merkez Bankası'nın 29 Ocak'taki politika kararı sonrası 121.69 seviyesine kadar zayıflamıştı. Japonya'nın gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bu hafta düşmeye devam etti ve Cuma günü rekor düşük seviye olan yüzde 0.04'ü gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)