E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin110 milyon dolar batırdı. Şimdi ne iş yapıyor---

110 milyon dolar batırdı. Şimdi ne iş yapıyor

110 milyon dolar batırdı. Şimdi ne iş yapıyor
31 Temmuz 2015 - 01:32 borsagundem.com

Alkol ve yanlış yatırımlar yüzünden 110 milyon dolarlık serveti tükenen NBA'in eski yıldızlarından Baker şimdi Starbucks'ta çalışıyor

NBA'in eski yıldızlarından Vin Baker, basketbolu bıraktıktan sonra battı. Alkol ve yanlış yatırımlar yüzünden 110 milyon dolarlık serveti tükenen Baker şimdi Starbucks zincirindeki bir kahve dükkanında çalışıyor

2000 yılındaki Sydney Olimpiyatları'nda ABD Milli Takımı ile altın madalyası olan, NBA'de 4 kez All-Star seçilen Vin Baker, 2006 yılında kariyerine son verdikten sonra adeta dibi gördü. Saha dışında alkol problemi yaşayan ve kilo alan Baker, 5 yılda bütün kariyer kazanımlarını kaybederek batmıştı. Eski sporcu şimdilerde ise ünlü kahve dükkanı zinciri Starbucks'ta barista (kahveleri hazırlayan kişi) olarak eğitim alıyor.

DÖRT ÇOCUĞU VAR

Evli ve dört çocuk sahibi olan Baker, Connecticut'ta açacağı kahve dükkanıyla ilgili olarak, "Bana bu fırsat verildiği için teşekkür ederim. Starbucks düzenli müşterileri olan bir yer ve birçoğu beni tanıyor. Bu şirkette herkes için bir fırsat var" şeklinde konuştu. 43 yaşındaki eski sporcu, NBA kariyeri boyunca 110 milyon doların üzerinde gelir elde etmişti.



Vin Baker, 2000 yılında olimpiyat şampiyonu olan ABD Milli Takımı'nda forma giymişti. 44 yaşındaki Baker, 1993-2006 yılları arasındaki NBA kariyerinde Milwaukee Bucks, Seattle Supersonics, Boston Celtics, New York Knicks, Houston Rockets ve Los Angeles Clippers takımlarında oynadı.



SONUM ÖLÜM OLABİLİRDİ!

Alkol yüzünden çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini bu işin sonun ya ölüm ya da hapis olduğunu belirten Baker, "Artık mutluyum. Starbucks'ta 6-11 çalışmak, bana uzun mesafeden uçarak basket atmaktan daha kahramanca geliyor. Kendimi sabah kalktığımda enerjik hissediyorum. Artık aileme bakmak benim için bir utanç kaynağı olmuyor" diye konuştu. 



OLİMPİYAT MADALYASINI SATMIŞTI

Baker, 2000 Olimpiyatları'nda kazandığı ve her sporcu için en büyük hatıra olan olimpiyat altın madalyasını, ekonomik sıkıntılar yüzünden 2014'te açık artırmayla satılığa çıkarmıştı. 35 bin dolarla başlayan açık artırmada Baker'in altın madalyası 67 bin dolara alıcı bulmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)