E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları19 Ekim sabahı önemli---

19 Ekim sabahı önemli

19 Ekim sabahı önemli
05 Ekim 2015 - 07:56 borsagundem.com

Çin'in 3. çeyrek büyüme rakamlarını 19 Ekim'de açıklamasıyla birlikte piyasalar yön bulacak

"YAPIM AŞAMASINDA" 
 
S&P500 halen 2011 fiyat patikasını takip etmekte. Belirleyici gelişmeler de ay sonunda sıralandı: Çin GSYİH, Avrupa Merkez Bankası, ve FOMC.
Cuma günü zayıf tarım dışı verisine piyasa önce belirsizliklerin artmasıyla olumsuz tepki verdi ve %1,6 oranında değer kaybetti. Ardından piyasa kanısını ("benefit of the doubt") alım yönünde kullandı ve S&P500 günü %1,4 değer kazancı ile tamamladı.
Geniş aralıktaki savrulma sırasında oynaklık azaldı ve VIX endeksi 20,94'e iyileşti.
19 Ekim Pazartesi sabahı Çin 3. çeyrek verisinin açıklanmasına tam 10 işlem günü var. Piyasa, 10 gün beklemek yerine Cuma gününden bardağın dolu tarafına baktı. Malum, vakit nakit! Halen bir tur oynaklık daha görmemiz olası ancak artık olasılığı düşmekte. Çin'de 
gayrimenkul fiyatlarının yeniden artmaya başlaması, tüketici güvenindeki güçlenme ve PMI'ın istikrar kazanması piyasanın aradaki 10 gün süreyi alım tarafında kullanmasına neden olacağa benziyor.
Kore Wonu küresel risk iştahı için iyi bir barometre. Bu sabah Won'un 1.172 seviyesine kuvvetlendiğini görüyoruz. Bu seviyeler Çin'in Ağustos ayı başında Renminbi'yi devalüe etmeden öncesiyle uyumlu. Şu ana kadar veri akışı bize Ağustos ayında küresel çapta iktisadi faaliyetin "teklediğini" göstermekte. Piyasa bunun geride kaldığını düşünüyor ve bardağın dolu tarafına bakıyor. 19 Ekim sabahı dönüş noktası yerinde yukarı trendin teyit edildiği gün olabilir."

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)