E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin3. köprüde sona yaklaşılıyor---

3. köprüde sona yaklaşılıyor

3. köprüde sona yaklaşılıyor
13 Ekim 2015 - 17:23 borsagundem.com

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı

İstanbul'un 3. Köprü projesi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde iki kıta arası mesafe 585 metreye düştü.

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

İKİ YAKANIN BİRLEŞMESİNE 585 METRE KALDI

En ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 34'ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi. 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı.

BU SENE SERGİLENEN BAŞARI ORTADA 

3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu, "Mart ayının sonunda başlayan çelik tabliye montaj işlemleri, ortalama 9 günlük dönemler halinde gerçekleşti. Her iki yakada 17'şer çelik tabliyenin yerine koyması ile birlikte iki kıta arası mesafe 585 metreye düştü. Toplam açıklığımızın 1408 metre olduğunu düşünüldüğünde bu sene sergilediğimiz başarı ortada..." dedi.

YÖNTEM DEĞİŞTİRİLDİ

Tabliyelerin kaldırılma sürecini de anlatan tabliye sorumlusu '3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu 'Çelik tabliye montaj işleminde daha önce çelik tabliyeler önce karaya ardından köprü seviyesine vinçlerle alınıyordu. Yöntemin değişmesiyle "Derrick Crane" adı verilen vinçlerle, direkt denizden çelik tabliye kaldırma yaptığımız bir operasyon haline geldi' ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ 1500 KİŞİ ÇALIŞIYOR 

Genel durum hakkında da önemli detaylar aktaran tabliye sorumlusu 59 adet çelik tabliyenin yapımı için ise, "Toplam üç fabrika sahasında gece gündüz 1500 kişi çalışıyor. Güney Kore'den gelen çelik saçlar, İzmit Gebze'deki imalathanede panel üretimine hazır hale getiriliyor, ardından İstanbul Tuzla'daki fabrikada panel üretimine geçiliyor. Panellerin üretimi sonrası, çelik tabliyelerin oluşturulması için Yalova Altınova'ya sevk ediliyor' diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)