E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları3 şirket hissesinde hareket görülebilir---

3 şirket hissesinde hareket görülebilir

3 şirket hissesinde hareket görülebilir
11 Şubat 2016 - 09:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören ve bilanço açıklayacak olan şirketlerde yukarı yönlü hareketler olabilir

FED başkanı Yellen’in beklendiği gibi dengeli bir konuşma yaparak risklerin belirginleştiği ama baz senaryo olan kademeli faiz artırımı politikasına bağlı kalınacağı yönündeki konuşması da ABD’de 2017’ye kayan faiz artırım beklentilerini değiştirmemiş gözüküyor. Amerikan 10 yıllıklarındaki kuvvetli alımların devamı da piyasaların riskten kaçış ve düşük enflasyon ortamının devamı ihtimaline kuvvetli bir ağırlık vermeye başladığının göstergesi durumunda. Yellen konuşmasında Yuan riski ve düşük petrolün yaratabileceği hasarlardan bahsetmesi bu sabah kapalı olan Çin dışında Asya piyasalarına olumsuz yansımış gözüküyor. Hong Kong %4.25 ekside.

Her ne kadar dolar endeksinin görece zayıflamasıyla ABD doları karşında bir miktar güçlenen TL piyasamız açısından olumlu bir faktör olsa da genel riskten kaçış eğiliminin devamı ve Asya satışları tedirginliği devam ettirebilir. Bu nedenle bugün piyasanın hafif satıcılı bir seyirle güne başlamasını bekliyoruz.

Türkiye tarafında cari açık verisi günün en önemli veri akışı durumda. İş Yatırım beklentisinin 4.9 milyar dolar olduğu veride piyasa beklentisi 5 milyar civarında. Türk Telekom, Türk Traktör ve Vakifbank bugün 4Ç karlarını açıklayacaklar. Vakıfbank ve Türk Traktör kar beklentilerimiz piyasadan daha iyi gözükmekte. Halkbank’ın borçları nedeniyle devraldığı otel Mardan Palace’ı iyi bir fiyata satabileceği yönündeki haberler hisse de bugün hareketlilik yaratabilir.

Bülent Şengönül - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)