E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak'5. Levent' için 1.8 milyar lira yatırım---

'5. Levent' için 1.8 milyar lira yatırım

'5. Levent' için 1.8 milyar lira yatırım
17 Nisan 2015 - 06:30 borsagundem.com

Kiptaş ile Torunlar GYO, 1.8 milyar lira yatırımla ‘5. Levent’ için çalışmaya başladı.

Torunlar GYO ile Kiptaş, Tem - Alibeyköy kavşağında 1 milyar 800 milyon lira yatırımla 5. Levent projesini hayata geçiriyor. Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre 516 bin metrekare arazi üzerinde Kiptaş tarafından yapılan kentsel dönüşüm planlamasıyla sağlanan arazide Torunlar yüklenici olacak. Yaklaşık 4 bin konuttan oluşması planlanan projenin yüzde 54’ü Torunlar’ın olacak. Geri kalan ise Torunlar tarafından Kiptaş adına yapılacak. 4 farklı daire seçeneği yer alan 5. Levent’te daire metrekare fiyatları 5 bin 500 liradan başlıyor. Lansmandan önce satışa çıkarılan 1142 konutun 756’sı ön satışla sahiplerini bulurken, kalan 400 daire lansmanla satışa çıktı.

Üç katlı tünelin çıkışı

Projenin ‘örnek bir kentsel dönüşüm’ olduğunu söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “İstanbul’un Eyüp ilçesi sınırları içerisinde bulunan proje için arazi geliştirme çalışmalarına 2011 yılında başladık. İçinde Vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şahıslara ait araziler ve bu alanlar üzerine kurulmuş gecekondular vardı. Tüm taraflarla anlaşarak   burayı bir araya getirdik” dedi. Projeyle, 4 bloktan oluşan ayrı bir parselde 400’e yakın gecekondu sahibi için 400 konut yapılacak. Ayrıca arazi içinde 25 dönümlük yeri olan arsa maliklerine de projeden 185 daire verilecek.
Poje içinde KİPTAŞ’a sunulacak lojmanların yanısıra 145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bir üniversite eğitim alanı, 36 derslikli 2 okul, 3 cami de yer alacak. Ayrıca, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite, 50 dönümlük koru ile kumsallı havuzlar da bulunacak. Üniversite için ayrılacak bölümde Bezm-i Alem Üniversitesi’nin kampusleri ya da yurt binaları olacak.
Yıldırım, projenin, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin çıkış noktası olacağını vurgulayarak, aynı zamanda Alibeyköy cep otogarına da komşu olduğunu söyledi. Yıldırım, “Eminönü’nden kalkan tramvay buradan geçecek. Beşiktaş hattından devam eden metro hattına bağlantısı olacak. Galatasaray Stadı’nın metro hattı da burada birleştirilecek” dedi.

30 ayda teslim...

Levent semtlerinin Maslak ve Beşiktaş yönüne doğru büyümesini tamamladığını ve batıya ilerlediğini kaydeden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Biz de bu bölgenin devamında yer alan lokasyonda 5. Levent’i inşa ediyoruz. Levent’lerin misyonunu devam ettirmesi nedeniyle projemize 5. Levent adını verdik” dedi. Torun, yapılan anlaşmaya göre 36 ayda teslim etmeyi planladıkları projenin teslim süresini 30 aya çekerek, 2017 sonuna yetiştireceklerini açıkladı.
Torun bölgedeki yüksek gerilim hatlarının 80 milyon liralık ek yatırımla yeraltına alınarak şehir görünümüne katkı sunacaklarını kaydetti

Seçimden önce sosyal konut

İsmet Yıldırım, “Ekonominin kötüye gittiği söylentileri oluşturulsa da tüketici korkmadı, yola devam dedi” diyerek, gayrimenkul satışlarının hız kesmediğini ifade etti. Asıl işlerinin sosyal konut üretmek olduğunu kaydeden Yıldırım, “Kadir Bey’le (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş), seçimden önce sosyal konut müjdesi vereceğiz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)