E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor5 yıl için 145 milyon dolar alacak ---

5 yıl için 145 milyon dolar alacak

5 yıl için 145 milyon dolar alacak
01 Temmuz 2015 - 15:29 borsagundem.com

NBA takımlarından New Orleans Pelicans, gelecek sezon sözleşmesi bitecek All-Star forveti Anthony Davis ile 5 yıllık kontrat yeniledi

NBA takımlarından New Orleans Pelicans, gelecek sezon sözleşmesi bitecek All-Star forveti Anthony Davis ile 5 yıllık kontrat yeniledi. Pelicans'tan 5 yıl için 145 milyon dolar alacak olan Davis, NBA tarihinin en pahalı sözleşmesine imza atarken, 4 yılın sonra serbest kalma hakkı da elde etti.

​Anthony Davis, menajeri, New Orleans Pelicans Genel Menejeri Dell Demps ve takım koçu Alvin Gentry ile yaptığı görüşmenin ardından mukaveleyi imzaladı. 5 yıllık anlaşmaya varan yıldız oyuncu, Pelicans'ın maaş limitinin yüzde 30'unu aldı.

NTV Spor 'da yer alan habere göre; 2016-2017 sezonundan itibaren geçerlilik kazanacak sözleşme sonucu Davis, NBA tarihinin en pahalı sözleşmesine imza atmış oldu.

Geçtiğimiz sezonu 24.4 sayı, 10.2 ribaunt ve 2.9 blok ortalamasıyla tamamlayan 22 yaşındaki basketbolcu, takımın 2011'den bu yana ilk kez play-off'lara katılmasında büyük katkı sağladı. NBA'in en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Davis, play-off'larda en az 30 sayı ve 10 ribaunt'la oynayarak, Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain ve Bob McAdoo'nun ardından NBA tarihinde bu istatistiklere ulaşan 4. isim olmuştu.

2012 draftının 1 numaradan seçilen isim, MVP oylamasını ise 5. sırada tamamlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)