E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa75 bin aşılırsa yükseliş hareketi sürer---

75 bin aşılırsa yükseliş hareketi sürer

75 bin aşılırsa yükseliş hareketi sürer
28 Ağustos 2015 - 09:01 borsagundem.com

Endeksin yükseliş hareketinin görülebilmesi için, endeksin 75.300 seviyesini aşması ve bu seviyenin üzerinde kalıcı olması gerekmektedir

Alan Yatırım Menkul Değerler  Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:

"Çin'deki toparlanma, BIST 100 endeksine alım getirdi. BIST 100 endeksi, dün günü 1,63% yükselişle 74.813,48 puandan kapattı. Endekste işlemler 75.157,89 – 74.475,76 aralığından yapıldı.

Küresel Piyasalar
a) ABD


ABD tarafında dün GSYİH (2Q), Tüketici Harcamaları (2Q), GSYİH Fiyat Endeksi (2Q), Haftalık İşsizlik Başvuruları, Devam Eden İşsizlik Başvuruları ve Askıdaki Konut Satışları verileri açıklandı. ABD ekonomisi 2. Çeyrekte beklentileri aşarak 3.7% büyüme kaydetti. İş gücü piyasasındaki toparlanma ile Amerikan halkının maddi anlamda daha iyi duruma gelmesi, konut fiyatlarındaki artış ve düşük petrol
fiyatlarının, yılın ikinci yarısında ekonomiyi desteklemeye devam edeceği düşünülüyor. Fakat diğer yandan, stoklardaki rekor artış ve güçlü doların ihracat üzerindeki olumsuz etkisinin büyümeyi sekteye uğratması muhtemel. GSYİH fiyat endeksi de bu dönemde beklentilerin üzerinde geldi. Öte yandan, tüketim harcamaları bu dönemde beklentilerin üzerinde 3,1% düzeyinde gelirken, çekirdek tüketim harcamaları beklentilere paralel olarak 1,8% seviyesinde açıklandı.

İşsizlik oranının düşmesi ile birlikte kalifiye işçiye yönelik talep, insan kaynakları yöneticilerini personel seviyesini satışlarla uyumlu seviyede tutmaya ikna ediyor. Haftalık İşsizlik Başvuruları geçen hafta beklentilerin altında 277K seviyesinde gerçekleşti. Verideki son durum işten çıkarmaların azaldığını gösteriyor. Ayrıca, güçlenen iş güvenliği doğrultusunda artan ücretlerin, ABD ekonomisinin 70%'ini oluşturan tüketici harcamalarına daha fazla destek sağlayacağı düşünülüyor. Devam Eden İşsizlik Başvuruları ise 2.269K seviyesinde, beklentilerin üzerinde geldi. Öte yandan, askıda konut satışları, Temmuz ayında 0.5% artış göstererek beklentilerin altında kaldı. Buna rağmen, verideki artış konut sektöründeki güçlenmenin devam ettiğine işaret etti. İstihdam piyasasındaki toparlanma ve ucuz olan borçlanma maliyetleri, hanehalkının maddi anlamda güçlenmesini sağlıyor.

ABD piyasaları dün günü artıda kapattı.

b) Euro Bölgesi


Euro bölgesinde dün M3 para arzı verisi açıklandı. Veri yıllık ve 3 aylık ortalamalar bazında beklentilerin üzerinde geldi. Öte yandan, dün odağımızda AMB üyesi Coeure’nin konuşması vardı. AMB Yönetim Kurulu Üyesi Coeure, yaptığı konuşmasında Euro Bölgesi'nin sadece sabit bir kur sistemi anlamına gelmediğini bunun geri dönüşü olmayan bir proje olduğunu söyledi.

Coure ayrıca, bir ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkmasının, tüm potansiyel istikrarsızlaştırıcı etkilerle birlikte ekonomik aktörlerin bölgede bütünlüğün bozulacağına yönelik endişelerinin artmasına sebep olabileceğini söyledi.

İngiltere tarafında ise dün Nationwide Konut Fiyat Endeksi (Ağustos) ve GfK Tüketici Güveni verileri açıklandı. Nationwide Konut Fiyat Endeksi Ağustos ayı verisi aylık bazda beklentinin altında gelirken  yıllık bazda beklentileri aştı. Öte yandan GfK Tüketici Güveni verisi de 7 seviyesinde beklentinin üzerinde açıklandı.

Avrupa borsaları da dün günü artıda kapattı.

c) Japonya

Japonya’da dün işsizlik, TÜFE, perakende ticaret ve perakende satış verileri açıklandı. Temmuz ayı işsizlik verileri beklentiden iyi geldi. Aynı şekilde Ulusal TÜFE, Gıda ve Enerji hariç Ulusal TÜFE ve Tokyo TÜFE beklentilere paralel açıklanırken  Çekirdek Ulusal TÜFE, Tokyo Çekirdek TÜFE ve Tokyo Gıda ve Enerji hariç TÜFE beklentileri aştı. Ayrıca Perakende Ticaret ve Perakende Satış verileri de beklentilerden yüksek açıklandı.

Türkiye

Paritelerle ilgili olarak dün güne 2,9317 seviyesinden başlayan USDTRY paritesi, beklentinin üzerinde gelen büyüme verisinden destek bulamayarak kapanışı 2,9090 seviyesinden yaptı. Diğer yandan gün
içinde 1,1364 - 1,1203 bandında seyreden EURUSD paritesi 1,1245 seviyesinden kapandı. BIST 100 endeksi de dün günü artıda kapattı.

Bugün Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak olan verileri izliyor olacağız.

Teknik Analiz

Dün BIST 100 endeksi alıcılı seyretmesine rağmen günü 75.300 seviyesinin altında kapattı. Bugün endekste yükseliş hareketinin görülebilmesi için, endeksin 75.300 seviyesini aşması ve bu seviyenin üzerinde kalıcı olması gerekmektedir.  Endeksin bu seviyenin üzerinde kalıcı olması olması halinde sırasıyla 76.600 ve 77.400 seviyeleri direnç olarak test edilebilir. Öte yandan, endeksin 75.300 seviyesinin altında kalıcı olması halinde  aşağı yönlü hareketin 73.800 ve 72.600 seviyelerine doğru olması beklenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)