E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB ve Fransa'dan Yunanistan'a destek!---

AB ve Fransa'dan Yunanistan'a destek!

AB ve Fransa'dan Yunanistan'a destek!
07 Temmuz 2015 - 14:33 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Fransa Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nde tutmak için harekete geçti

Fransa Başbakanı Manuel Valls ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Salı günü Brüksel’de acil olarak toplanılan zirvede, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde tutulması için bir son dakika çabası gerçekleştirilmesi taahhüdü verdiler.

Financial Times'ın haberine göre,  Pazar günü yapılan referandum ile önceki kurtarma paketi şartlarının reddedildiği sonucu çıkması ve Yunanistan’a yönelik tavrın sertleşmesine rağmen Atina’ya Euro Bölgesi liderlerine yeni bir reform planı sunması için son bir şans veriledi.

Juncker, Strasbourg’ta Avrupa Parlamentosu’na yaptığı konuşmada, “Yunanistan’ı para birliğinden veya AB’den atmak istediğimiz veya istememiz gereken bir durum değil ve durum böyleyken AB Komisyonu Yunanistan ile müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik çalışmaya devam edecek. Egolarımızı bir kenara koyup karşılaştığımız durumun üstesinden gelmeliyiz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ve yeni Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, Euro Bölgesi liderleri ile görüşmek için Brüksel’e gidiyorlar. Ancak Juncker, “Top Yunan hükümetinin sahasında, bizi bu durumdan çıkarmak için ne gördüklerini anlatmalılar” diye konuştu.

Öte yandan Fransa Başbakanı Valls, Salı sabahı yaptığı değerlendirmede, “Fransa, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ni terk etmesi riskini almayacaktır. Uzlaşı sağlanmasına yönelik temeller mevcut. Fransa hükümeti Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nde tutmak için her şeyi yapacak” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)