E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri yükselişte---

ABD hazine tahvilleri yükselişte

ABD hazine tahvilleri yükselişte
06 Temmuz 2015 - 07:45 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Yunanistan referandumunun ardından güvenli varlık talebinin artması ile yükseliyor

ABD Hazine tahvilleri, Yunan halkının kreditörler tarafından talep edilen harcama kesintilerini reddetmesinin ardından Avustralya tahvilleri ile birlikte yükseliş gösteriyor. Pazar günü yapılan referandumdan “Hayır” çıkması, Yunanistan’ın yeni kredilere erişimini kaybedeceği ve euro para birliğinden çıkmaya zorlanacağı endişelerini alevlendirdi.

Japonya tahvilleri yükselişi ikinci güne taşıyor. 10 yıl vadeli JPMorgan Chase & Co.’ya göre Almanya tahvil faizleri Cuma günü yüzde 0.79 seviyesinden kapanış yapmasının ardından Pazartesi günkü açılış ile birlikte yüzde 0.65 seviyesine gerileyebilir. BNP Paribas SA’ya göre Yunanistan çalkantısı, Fed’in faizi Eylülde artırması beklentilerini düşürebilir.

Tokyo’daki Capital Asset Management baş yatırım yetkilisi Toshifumi Sugimoto, “Kaliteye kaçış olduğunu görüyoruz. Yunanistan ve euro ile ilgili pek çok belirsizlik mevcut. Yatırımcılar dolar alıp ABD tahvillerine yöneliyorlar” dedi.

10 yıl vadeli ABD gösterge tahvili 10 baz puan düşerek Tokyo saati ile 12:49;’da yüzde 2.28 seviyesine geldi ve bir haftanın en büyük gerilemesini gösterdi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 7/8 veya 1,000 dolar nominal değerde 8.75 dolar yükselerek 98 5/8 oldu.

10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi 16 baz puan gerileyerek yüzde 2.91 seviyesine indi. 10 yıl vadeli Japonya tahvil faizi 2 baz puan düşüş ile yüzde 0.46 oldu.

JPMorgan ve Barclays Plc ekonomistleri Grexit’in ana senaryoları olduğunu belirttiler. BNP, Fed’in faiz artırımını Aralık ayına erteleyebileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)