E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisse senetleri düştü---

ABD hisse senetleri düştü

ABD hisse senetleri düştü
28 Ağustos 2015 - 16:53 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, iki günlük rahatlama rallisinin ardından aşağı yönde hareket etti

ABD hisse senetleri, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin Mayıs 2012'den bu yana en kötü aylık performansını gerçekleştirmeye yönelmesi ile birlikte düştü ve iki günlük rahatlama rallisini sonlandırdı.

S&P 500 Endeksi, Mart 2009'dan bu yana en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, yüzde 0.2 düşüşle, New York saati ile 09:33'te 1,983.11 puana indi.

Dusseldorf, Almanya'da Meriten Investment Management GmbH varlık tahisisi ve fon yönetimi müdürü Gunther Westen, "Son ralli dikkate alındığında, biraz konsolidasyon görmemiz gerek," dedi ve "Piyasalarda halen emniyetsizlik var, yatırımcılar halen yaralarını sarmaya çalışıyor ve ne kadar değiştiğini anlamak için ortamı analiz ediyor. Fed halen piyasalarda etkili oluyor. Bu yüzden toparlanma süreci yavaş olacak" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi dün, ABD'de büyümenin beklenenden hzılı olduğunu gösteren verinin de desteği ile, boğa piyasasının başladığı 2009'dan bu yana en iyi iki günlük performansını gösterdi. Dow Jones Endeksi ise Aralık 2008'den bu yana en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdi. Küresel hisse senetleri, Çin'in bu ayın başlarında yuanı beklenmedik bir şekilde devalüe etmesinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin daha geniş bir yavaşlama eşiğinde olduğu endişelerinia rtrması ile birlikte 8.4 trilyon dolar eridi. S&P 500 Perşembe günü itibariyle Ağustos ayında yüzde 5.5 aşağıdaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)