E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri geriliyor---

ABD hisseleri geriliyor

ABD hisseleri geriliyor
27 Temmuz 2015 - 18:02 borsagundem.com

ABD’de hisseler, Çin piyasasındaki satışların büyümeyi riske edeceği endişesi ile geriledi

ABD hisseleri, Çin hisse senetlerinin son 8 yılın en hızlı düşüşünü göstermesinin ABD ekonomisini riske edeceği endişesi ile gerileme kaydetti. Endeks böylece düşüşü beşinci güne taşıdı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 09:32’de yüzde 0.5 düşüş ile 2,069.82 puana geldi ve Ocak ayından bu yana en uzun kayıp serisine yöneldi. Dow Jones Endeksi 43.02 puan veya yüzde 0,2 azalışla 17.525,51 puan olurken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,6 düşüş kaydetti.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bu yıl S&P 500’deki yükselişler büyük oranda sağlık-bakım ve perakende sektörlerinde gerçekleşti. Söz konusu kümelenme 2000’den bu yana en daralmış seviyesine geldi.

Londra’daki RMG Wealth Management LLP yatırım baş danışmanı Stewart Richardson, “Emtia fiyatlarındaki ve Çin piyasasındaki gelişmeler küresel düzeyde bir yavaşlamaya işaret ediyor. Daha fazla gerileme halinde Fed, faiz artışını ertelenmek zorunda kalabilir” yorumunu yaptı.

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Haziran ayında yüzde 3,4 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)