E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri kayıplarını telafi ediyor---

ABD hisseleri kayıplarını telafi ediyor

ABD hisseleri kayıplarını telafi ediyor
31 Ağustos 2015 - 21:42 borsagundem.com

ABD hisseleri, erken saatlerdeki kayıplarının bir kısmını geri aldı

ABD hisse senetleri, küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamaya ve Fed'in Eylül ayındaki potansiyel faiz artırımının etkilerine ilişkin endişelerle birlikte, değer kaybetti ve gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi üç yılı aşkın sürenin en yüksek aylık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.

Merck & Co. ve Celgene Corp. en az yüzde 2.3 düştü ve sağlık-bakım sektörü hisseleri üzerinde baskı oluşturdu. Enerji sektörü hisseleri, Consol Energy Inc. ve ConocoPhillips'teki yüzde 4'ün üzerindeki kayıpların desteği ile,  petrol ile birlikte, erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı. Petrol rafinerisi Phillips 66, Warren Buffett'ın sahip olduğu Berkshire Hathaway Inc.'nin şirkette 4.5 milyar dolarlık paya sahip olmasının ardından yüzde 2.9 prim yaptı. Berkshire yüzde 1.3 düştü ve Intel Corp. yüzde 1.8'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 düşerek, New York saati ile 13:55'te 1,977.03 puana geriledi. Endeks erken saatlerde, kayıplarının enredeyse tümünü silme.den önce yüzde 1.2 kadar gerilemişti. Dow Jones Endeksi 94.21 puan ya da yüzde 0.6 düşüşle 16,548.80 puana indi. Dow Jones Mayıs 2010'dan bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.6 geri çekildi.

New York'ta Conifer Securities LLC hisse senedi traderı Steve Bombardiere, "Şu sıralar çok fazla duygu var ve bu ortamda, sabah gelirsiniz ve Avrupa ve Asya'da birşeyler olur ve bu durum hareket etmemize neden olur," dedi ve "Bir düzeltmeyi satın almak isteyen çok fazla insan avr, ancak geçen haftanın ardından, ara verdiler ve bunun ne kadar süreceğini düşünüyorlar" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)