E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerinde düşüş sürebilir---

ABD tahvillerinde düşüş sürebilir

ABD tahvillerinde düşüş sürebilir
05 Ağustos 2015 - 07:47 borsagundem.com

Fidelity, ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün sürebileceğini belirtti

Uzun vadeli ABD Hazine tahvillerine olan talep, yatırımcıların menkul kıymetleri alabilmek için daha küçük faiz primlerini kabul ettikleri anlamına geliyor. Fidelity Investments bu trendin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

10 yıl vadeli tahvil faizi ile 2 yıl vadeli tahvil faizi arasındaki fark, Salı günü 147 baz puan ile 3 ayın en düşük seviyesine indi. Dünyanın en büyük tahvil piyasasındaki traderlar bu durumu getiri eğrisinde düzleşme olarak tanımlıyor. Tahvil faizleri arasındaki fark, geçtiğimiz 5 yılın ortalamasından yaklaşık 2 yüzde puan düşük.

Uzun vadeli tahvil faizi, geçtiğimiz ay geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyon görünümünü aşağı çekti. Fed’in faiz artırımına daha duyarlı olan kısa vadeli tahvil faizi, yükseliş gösterdi.

Fidelity, konu ile ilgili raporunda, “Kısa ve orta vadeli tahvil faizi ılımlı şekilde yükselişi sürdürecektir. Uzun vadeli tahvil faizi görece sabit kalabilir. Getiri eğrisi düzleşebilir” değerlendirmesi yaptı.

10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizi Tokyo saati ile 10.27’de yüzde 2.23 yatay seyretti. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 99 2/32 seviyesinde.

2 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 0.73 oldu. JPMorgan Chase & Co. yatırımcılara Fed’in faiz artırımı öncesinde 2 yıl vadeli tahvillerden çıkmaları uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)