E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verileri piyasaları nasıl etkiler?---

ABD verileri piyasaları nasıl etkiler?

ABD verileri piyasaları nasıl etkiler?
16 Nisan 2015 - 10:21 borsagundem.com

Bugün yurt içi ve yurt dışı piyasaların odağında ABD konut başlangıçları yer alacak

Piyasaların odağında yer alacak verileri inceleyen Ziraat Yatırım piyasa beklentilerini aktardı ve makro verilerin ABD ekonomisinde toparlanmanın başlayıp başlamadığının önemli bir işareti olduğunu belirtti.

Raporda şu değerlendirmeler yer aldı:

''ABD
TSİ 15:30 İnşaat Ruhsatları, Mart (beklenti: %1,9 aylık azalış önceki %3,0 artış)
TSİ 15:30 Yeni Konut İnşaatları, Mart (beklenti: 1milyon40bin adet önceki: 897bin)
TSİ 17:00 Philedelphia FED Reel Sektör Güven Endeksi, Nisan (beklenti: 6,0 önceki: 5,0)

ABD'de ikinci çeyreğe ait veriler tamamlanmaya başladı. Philadelphia FED tarafından hazırlanan reel sektör güven endeksinin ilk çeyrekteki zayıf verilerin ardından ılımlı bir yükseliş kaydederek geleceğe yönelik iyimser beklentileri yansıtması bekleniyor. Art arda gelen olumsuz üretim ve işgücü verilerinin ardından mevcut ekonomik faaliyete yönelik kanaatin iyimser olması beklenmiyor. Endeksin alt kaleminde ayın başından itibaren olan süreçte yeni siparişler ve istihdam ile ilgili mevcut zayıf durumu yansıtan sonuçlar görmemiz muhtemel. Ancak sert kış koşullarının geride kalmasıyla geleceğe yönelik beklentilerin iyileşmesi bekleniyor. Verilerin oldukça zayıf geldiği ilk çeyrek sonrası ikinci çeyreğe ait ilk veriler piyasalar tarafından toparlanmanın başlayıp başlamadığını takip etmek açısından önem arz ediyor.

Yarın ABD tarafında konut piyasasına ilişkin iki veriyi takip edeceğiz. İnşaat ruhsatları ve yeni konut inşaatları açıklanacak veriler. Yeni konut inşaatları sert kış koşullarının gözlendiği şubat ayında %17 gibi keskin bir düşüş kaydederek 897bin adet ile beklentilerin altında kalırken, inşaat ruhsatları da 1.092 milyon adet ile beklentilerin üzerinde açıklanmış sonrasında 1.102'e yukarı yönlü güncellenmişti.

Şubat ayına ilişkin konut piyasasına ait diğer verilere baktığımızda ise;
İkinci el konut satışları şubat ayında sınırlı bir artışla yıllık bazda 4,88 milyon adete yükselmesine karşılık beklentilerin altında kalmıştı.
 
Yeni konut satışları şubat ayında yıllık bazda 539.000 adete, yani yedi yılın zirvesine yükselerek beklentilerin üzerinde açıklanmıştı.
 
Sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi şubat ayında bir önceki aya göre %3,1 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetmişti. Bu artış mayıs ayından bu yana en yüksek artıştı.Genel olarak verilerin bir kısmı pozitif görünümü bize sunsa da bir kısmı soğuk hava koşullarının etkisinin henüz geçmediğini göstermişti. Mart ayında da soğuk hava koşullarının kişilerin ev arayışları önünde bir engel olarak durması mümkün bununla birlikte iyi gelen verilerde bahar mevsiminin güzel olabileceğine referans.

ECB/FED Konuşmacıları

TSİ 20:00, 20:10, 20:30 ve 22:00'de farklı yerlerde sırasıyla FOMC üyeleri Lockart, Mester, Rosengren ve Stanley Fischer konuşma yapacaklar. Artık bundan sonra cuma günü mart ayı enflasyon verisi ve ardından nisan ayı FOMC karar metni ABD Doları için takip edilecek gelişmeler.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)