E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verisi TL'ye olumlu yansıyabilir---

ABD verisi TL'ye olumlu yansıyabilir

ABD verisi TL'ye olumlu yansıyabilir
02 Ekim 2015 - 08:08 borsagundem.com

ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ile birlikte Türk Lirası olumlu etkilenebilir

"DÖNÜŞ NOKTASI" 

Piyasa stratejimizi 2011 yılına ilişkin benzerlik üzerine kurgulamaktayız. Son bir iki gündür Gelişmekte Olan Ülke'lere yönelik pozitif yorumlar görmeye başladık. MSCI Gelişmekte Olan Ülke endeksi %2,7 oranında değer kazanarak S&P500'ün %2,2 oranını takip etti.

İki faktör devreye girmiş olabilir:

Çin'de mali tedbirlerin işlemeye başladığı algısı: Bütçe açığı %2,6 oranına ulaştı.
ABD'de geçici dış ticaret verisi 67,2 milyar ABD Doları tutarında açıklandı: Bu verinin ABD'nin ihracat zayıflığı yerine talep gücünü yansıttığını düşünüyoruz.
Toparlanan ABD ekonomisinin Gelişmekte Olan Ülkeler üzerinde olumlu etkilerini görebileceğimizi bu nedenle ABD'nin faiz arttırımının Gelişmekte Olan Ülkeler için iyi bir gelişme olabileceğini düşünmekteyiz. Artık iyi ABD verilerinin piyasalar için iyiye karşı geldiği bir dönemdeyiz. Parasal genişleme sürecinde kötü ABD verisi piyasa için iyiydi. Bu açıdan baktığımızda bugün TSİ 15:30'da ABD Tarım Dışı verisinde 190bin kişi istihdam artışının Ağustos verisinin revizyonu ile birlikte Lira varlıklara olumlu etkisini gözlemleyebiliriz. Piyasa beklentisi 201bin kişi. İlk anda piyasa refleksi oynaklığın artması ve Lira üzerinde geçici baskı oluşmasına neden olabilir, yanıltmamalı. Ekim ayında bir tur daha oynaklık gözlemleyebiliriz. Bugünkü veri oynaklığın zamanlamasını belirleyecektir. Kötü veri oynaklığı arttırabilir ya da iyi veri oynaklığı erteleyerek ay ortasında Çin büyüme verisi açıklanmadan önce gerçekleşmesine neden olabilir."

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)