E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri düştü---

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri düştü

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri düştü
27 Ocak 2015 - 16:25 borsagundem.com

ABD’de dayanıklı tüketim malı siparişleri 2014 aralık ayında yüzde 0,3 artış beklentisinin aksine yüzde 3,4 düştü

ABD’de dayanıklı tüketim malı siparişleri 2014 aralık ayında beklentilerin oldukça altında kalarak yüzde 3,4 geriledi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, dayanıklı tüketim malı siparişleri geçen yılın aralık ayında yüzde 0,3 artış beklentisinin aksine yüzde 3,4 azalarak, 230,5 milyar dolar oldu.   

2014 kasım ayına ilişkin dayanıklı tüketim malı siparişlerindeki düşüş ise yüzde 0,9'dan yüzde 2,1'e revize edildi. Siparişler kasımda da yüzde 2,9 olan artış beklentisini karşılayamamıştı. 

Veriler, ayrıca ulaşım hariç dayanıklı tüketim malı siparişlerinin de aralıkta yüzde 0,8 gerilediğini ortaya koydu. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,6 artış yönündeydi. Savunma hariç dayanıklı tüketim malı siparişlerinin de yüzde 3,2 azaldığı görüldü.

Ekonomistler, dayanıklı tüketim malı siparişlerinin son iki aydır izlediği düşüş eğiliminin ekonomideki ivmenin yavaşlamakta olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. 

ABD ekonomisi geçen yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde sırasıyla yüzde 4,6 ve yüzde 5 büyüyerek, son 11 yılın rekorunu kırmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)