E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işsizlik başvuruları düştü---

ABD'de işsizlik başvuruları düştü

ABD'de işsizlik başvuruları düştü
27 Ağustos 2015 - 15:49 borsagundem.com

ABD'de işsizlik başvruları açıklandı. Veriler beklenenden iyi geldi

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 22 Ağustos ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 6bin kişi azalarak 271 bine geldi. Piyasalarda beklenti başuruların 2 bindüşüşle 274 bin olacağı yönündeydi. 

Bir önceki haftanın rakamı 277 bin olarak revize edilmeden kaldı. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları bin kişi artarak 272 bin 500 oldu. 

İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 15 Ağustosile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 13 bin artışla 2 milyon 269 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 250 düşüşle 2 milyon 265 bin 250 olarak açıklandı.

İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmişverilerle yüzde 1,7 olarak kalırken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,6 olarak değişmedi.

İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)