E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de kişisel harcamalar değişmedi---

ABD'de kişisel harcamalar değişmedi

ABD'de kişisel harcamalar değişmedi
01 Haziran 2015 - 15:50 borsagundem.com

ABD'de kişisel harcamalar Nisan'da değişmedi

ABD'de kişisel harcamalar Nisan ayında beklenmedik şekilde duraksadı. Bu duruma, Amerikalıların gelirlerini tasarruf için kullanmalarının neden olduğu belirtilirken, ekonominin en önemli kısmının yavaş başlangıcın ardından zaman alacağı endişeleri arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre, harcamalar Mart'taki yüzde 0,5'lik artışın ardından değişiklik göstermedi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0,2 artış olmuştu. Kişisel gelirler ise yüzde 0,4 artış ile beklentiyi aştı.

Düşük akaryakıt fiyatlarından artan parayı borç ödemeleri için kullanan tüketiciler, ücretlerin artmasıyla harcamalarını artırabilir. Ekonominin yüzde 70'inden fazlasını teşkil eden hane halkı harcamalarında sabit bir artış sağlanması, Fed yetkililerinin tahminlerine göre büyüme için gerekli.

Pennsylvania'da bulunan Moody's Kıdemli Ekonomisti Ryan Sweet "Harcamalar ilk çeyrekte zayıf bir başlangıç yaptı. Nisan'da yaşanan zayıflık ikinci çeyrekteki toparlanma tahminlerini zora sokabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)