E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de ticaret açığı azaldı---

ABD'de ticaret açığı azaldı

ABD'de ticaret açığı azaldı
03 Haziran 2015 - 17:04 borsagundem.com

ABD'de ticaret açığı Nisan'da beklentinin altında gerçekleşti

ABD'de ticaret açığı Nisan ayında, ithalatın azalması sayesinde beklentinin üstünde daraldı. Bu durumun limanlarda yaşanan aksamalar sonrası ticaretin olağan seyrine döndüğüne işaret ettiği belirtiliyor.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ticaret açığı 40,9 milyar dolar oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 44.0 milyar dolardı. Mart verisi 50,6 milyar dolara revize edildi. İthalat, Batı Yakası'ndaki limanlardaki aksamalar nedeniyle Mart'ta yaşanan sert artışın ardından, azaldı.

Ticaret, doların dengelenmesi ve Avrupa pazarının toparlanması sayesinde artan talep ile dünyanın en büyük ekonomisi için daha küçük bir sorun haline gelebilir. Aynı zamanda ham petrol üretimi, ithalatı sınırlamaya devam edebilir.

PNC Kıdemli Ekonomisti Gus Faucher "Açık Mart'ta abartılı bir seviyedeydi. O yüzden şimdi daralıyor. Ticaretin etkisi bu çeyrekte bir öncekine göre daha az olacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)