E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tüketici güveni 7.5 yılın zirvesinde---

ABD'de tüketici güveni 7.5 yılın zirvesinde

ABD'de tüketici güveni 7.5 yılın zirvesinde
27 Ocak 2015 - 20:17 borsagundem.com

ABD'de Tüketici Güven Endeksi ocak ayında 102.9'a çıkarak son 7.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un bugün açıklanan verilerine göre, ABD'de Tüketici Güven Endeksi ocakta bir önceki aya kıyasla 9,8 puanlık artışla 102,9'a yükseldi. Piyasa beklentisinin 95,5 olarak belirlendiği endeks, gerçekleşen sonuçla, Ağustos 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu.

Bu arada, aralık ayına ait endeks 92,6'dan 93,1'e revize edildi. 

Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco yaptığı yazılı açıklamada, son 7,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşan endeksin tüketicilerin istihdam sektörü ve ekonomiye yönelik iyimserliğini yansıttığını vurguladı. 

Uzmanlar da istihdam sektöründeki iyileşmenin yanı sıra düşen petrol fiyatlarının da tüketicileri destekleyeceği öngörüsünde bulunuyor.

Öte yandan, bu sabah açıklanan bilançolar ve dayanıklı tüketim malı siparişlerinin hayal kırıklığı yaratmasıyla güne sert düşüşle başlayan New York borsası, tüketici güven endeksinin son 7,5 yılın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen kayıplarını artıyor. Dow Jones Endeksi TSİ 17:55 surlarında 372 puan (yüzde 2,12) gerilerken, Standard & Poor's 500 endeksi de yüzde 1.63 aşağıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)