Ana SayfaPiyasaAkyürek Tüketim ve Adana C sorusu---

Akyürek Tüketim ve Adana C sorusu

1 / 2
Akyürek Tüketim ve Adana C sorusu
13 Ekim 2015 - 11:31 www.borsagundem.com

​SORU (1) -  İng Bank Akpaz’a icra yollamış. Etkisi geçer mi?
Simon Ege

CEVAP - Akyürek Tüketim, 20 Temmuz 2015 günü en yüksek seviyesi 3 TL’yi test ettikten sonra kademeli olarak geriledi. Hissenin fiyatı 6 Ekim 2015 tarihinden bu yana ise hızlanarak düşüşünü sürdürdü. 12 Ekim günü ise kapanışını 1,54 TL’den gerçekleştirdi.
Şirket 8 Ekim günü yaptığı açıklamada İng Bank tarafından aleyhine toplam 17,3 milyon TL ve 3,5 milyon dolar tutarında icra takibi olduğunu bildirdi. Sonrasında yapılan açıklamada ise bu takibin faaliyetine engel bir durum oluşturmadığını söylemekle yetindi.
Firmanın son açıklanan 2015 yılı altı aylık bilançosu incelendiğindeyse 340 milyon TL tutarında brüt satış geliri elde etmesine rağmen gerçekleşen kârın 132 bin TL gibi sembolik düzeyde kaldığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl da zarar eden firma, göründüğü kadarıyla kârlı bir yapıyı yakalamakta zorlanıyor. 
Şirketin altı aylık bilançosuna göre kısa vadeli yükümlülükleri 229,3 milyon TL tutarında. Şirketin vadesi gelen borçlarını ödeyememesi halinde diğer alacaklıların da icra yoluna başvura ihtimali gündeme gelecektir ki bu taktirde faaliyetlerinin de olumsuz yönde etkilenmesi şaşırtıcı olmaz.
İlerleyen günlerde kısa süreli bir tepki çıkışı yaşansa da firmanın mali yapısını düzeltme ihtimalinin düşüklüğü ağır basıyor. Bunun neticesindeyse hissedeki gerilemenin devam etmesi beklenmeli.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)