E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlemlerin adamı Roubini'den iyi haber---

Alemlerin adamı Roubini'den iyi haber

Alemlerin adamı Roubini'den iyi haber
01 Nisan 2015 - 14:00 borsagundem.com

Gece hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Roubini, Euro Bölgesi için olumlu açıklamalar yaptı

Piyasalara yönelik kötümser yorumları nedeniyle Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, Project Syndicate sitesi için "Euro Bölgesi'nde Yaşam Belirtileri" adlı bir yazı kaleme aldı. 

Roubini, "Euro Bölgesi'nden gelen son veri, bölgede ekonomik iyileşmenin başlamış olabileceğine işaret etti. İyileşmenin nedenlerini fark etmek zor değil. Geçen yıl Euro Bölgesi iki dipli bir resesyonun ağzındaydı. Euro Bölgesi teknik olarak deflasyona girdiği için, Avrupa Merkez Bankası en sonunda agresif bir parasal genişlemeni ipini çekti ve negatif faiz politikasıyla parasal genişlemeyi içeren bir paketi açıkladı" dedi.

Roubini yazısında paketin etkisinin hemen hissedilmeye başladığını ifade ederken şöyle devam etti:

"Parasal genişleme beklentisiyle, Euro sert düştü, tahvil getirileri hem merkez hem de çevre Avrupa ülkelerinde düşük seviyelere geriledi ve borsalarda ralliler başgösterdi" dedi.

Kriz Kahini, bu gelişmelerde petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve Avrupa genelinde ekonomik büyümelerdeki canlanmanın da etkili olduğuna işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)