E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri geriliyor---

Alman tahvilleri geriliyor

Alman tahvilleri geriliyor
05 Ağustos 2015 - 13:50 borsagundem.com

Almanya tahvilleri, Euro Bölgesi hizmet sektörü PMI’ının beklentileri aşması ile geriliyor

Almanya tahvilleri, Euro Bölgesi hizmet sektörü göstergesinin beklentileri aşması ve Fed’in gelecek ay kadar yakın bir zamanda faizi artırmaya hazırlanması ile geriliyor. 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 3 haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

5 yıl vadeli Almanya tahvilleri, 4 milyar euroluk (4.34 milyar dolar) tahvil ihalesi öncesinde geriledi. Çarşamba günü açıklanan verilere göre Euro Bölgesi’nin hizmet sektörü göstergesi Temmuz ayında ilk beklentilerden daha düşük bir yavaşlama gösterdi. Perakende satışlar ise bu yılın Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 azaldı. ABD Hazine tahvilleri, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lochart’ın faiz artırımına hazır olunduğu yönündeki değerlendirmesinin ardından Salı günü düşüş gösterdi.

Frankfurt’taki DZ Bank AG piyasa analistlerinden Felix Hermann, “Lockhart’ın söylemi güçlüydü ve bu piyasaları şaşırtmış olabilir. Faizlerin ılımlı bir şekilde yukarı yönelmesini bekliyoruz. Euro Bölgesi’nde toparlanma düşük bir ivmeye sahip” dedi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 3 baz puan veya 0.03 yüzde puan yükselerek Londra saati ile 10.05’te yüzde 0.67 seviyesine geldi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 1 faizli tahvilin fiyatı 0.325 veya 1,000 euro nominal değerde 3.25 euro düşerek 103.175 oldu. 5 yıl vadeli tahvil faizi 1 baz puan artışla 0.04 seviyesine geldi.

Avrupa tahvilleri, emtidaki düşüşün deflasyon endişesini canlandırabileceği endişesi ve aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası’nı teşviki genişletmeye sevk edeceği beklentisi ile farklı yönlere itildi.

10 yıl vadeli İspanya tahvil faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 1.96 oldu. Benzer vadeli İtalya tahvil faizi 1 baz puan artış ile 1.79’a geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)