E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya ekonomisinde işler yolunda---

Almanya ekonomisinde işler yolunda

Almanya ekonomisinde işler yolunda
22 Mayıs 2015 - 12:12 borsagundem.com

Ifo'ya göre Alman ekonomisinde sıkıntı görünmüyor

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ifo'nun aylık olarak yaptığı iş dünyası güveni araştırmasına göre, Alman ekonomisinde işler rayında ilerliyor. Ancak çoşkunun yerini gerçekçi bir bakış almış durumda.
Ifo tarafından hazırlana İş Dünyası Güven Endeksi Mayıs ayında 108,3-108,4 olan beklentilerin üzerinde 108,5 olarak gerçekleşti.Endeks, Nisan ayında 108,6 puan seviyesindeydi.
Mayıs ayında Cari Durum Endeksi 113,5 olan beklentinin üzerine çıkarak 114,3 olurken, Beklenti Endeksi ise 103,1 olan beklentinin hemen altında yüzde 103,0 seviyesinde gerçekleşti. Nisan ayı Cari Durum Endeksi 114.0'a, Beklenti Endeksi 103,4'e revize edildi.
Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe yaptığı açıklamada, "Coşku daha gerçekçi bakışa dönüşüyor. Almanya'da 2. çeyrekte büyümenen yüzde 0,5 olacağına dair görüşümüzde değişiklik yok" diye konuştu.
Global ekonominin şu anda Alman ekonomisi için herhangi bir ek teşvik sağlamadığını, yurtiçi talebin büyümeyi yönlendirdiğini ifade eden Wohlrabe, son dönemdeki demiryolu ve posta grevlerinin iş dünyası morali üzerinde bir etkisinin gözlenmediğini, ancak petrol 
fiyatlarında düşüşün imalatçıların güvenini bir miktar aşağı çekmiş olabileceğini belirtti.
Wohlrabe, gelecek 1-2 ay içinde Almanya'daki cari iyi ekonomik durumun hafif şekilde zayıflayıp zayıflamayacağının netleşeceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)