E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'nın fabrika siparişleri geriledi---

Almanya'nın fabrika siparişleri geriledi

Almanya'nın fabrika siparişleri geriledi
05 Mart 2015 - 09:56 borsagundem.com

Almanya’nın fabrika siparişleri, Ocak ayında gerileyerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde toparlanmadaki zayıf noktaya işaret etti

Almanya’nın fabrika siparişleri, Ocak ayında gerileyerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde toparlanmadaki potansiyel zayıf noktaya işaret etti.

Ekonomi Bakanlığı’nın Perşembe günü Berlin’de yaptığı açıklamaya göre mevsimsel dalgalanmalar ve enflasyona göre düzenlenmiş olan fabrika siparişleri, Aralık ayında yüzde 4.4’lük revize edilmiş bir artış göstermesinin ardından yüzde 3.9 geriledi. Bloomberg News ankaetine katılan ekonomistlerin tipik volatil sayı için tahmin medyanı yüzde 1 düşüş görüleceği yönündeydi. Siparişler bir yıl önceye göre yüzde 0.1 geriledi.

Almanya’nın ekonomik büyümesi dördüncü çeyrekte yurtiçi harcamaların düşük petrolden destek görmesi, ihracatçıların zayıf eurodan fayda sağlamaları ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişlemesi ile ivme kazandı. Ancak buna rağmen görece zayıf olan dış talep genişlemeyi yavaşlatma riski teşkil ediyor.

Frankfurt’taki Barclays Plc kıdemli Avrupa ekonomisti Thomas Harjes, “Almanya’da imalat sanayi faaliyeti, yurt içi perakende ve hizmet sektörleri aktivitesindeki artışa karşın düşük seyri koruyor. Özellikle taşıtlar için ABD ve Çin’den gelen talebin zayıf olması imalat sanayindeki ivme eksikliğini açıklamada yardımcı olabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)