E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB tahvil alımına başlıyor---

AMB tahvil alımına başlıyor

AMB tahvil alımına başlıyor
05 Mart 2015 - 15:42 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, ülke tahvilleri alımının 9 Mart'ta başlayacağını duyurdu

Avrupa Merkez Bankası, bugün yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında her ay 60 milyar euro tutarında kamu ve özel sektör tahvili alımı yapılmasını öngören parasal genişleme programını 9 Mart tarihinde uygulamaya başlamayı kararlaştırdı.
ECB Yönetim Konseyi'nin Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Başkan Mario Draghi, devlet tavillerinin yanı sıra, VDMK ve teminatlı tahvil alımlarının devam edeceğini ve alımların Eylül 2016'ya kadar devam edeceğini söyledi.
Draghi toplantının soru cevap bölümünde ise ECB'nin Eylül 2016'ya kadar veya ihtiyaç olması halinde sonra da devam edebilecek aylık 60 milyar euro tutarında tahvil alımında farklı bir yol düşünmek veya planlamak için bir neden görmediğini ifade etti. 
ECB'nin açıkladığı parasal genişleme tedbirlerinin para ve kredi dinamiklarında güçlenme yaratmaya başladığını ifade eden Draghi olumlu gelişmelerin ortaya çıkışının güçlendiğini belirtirken, ekonomide toparlanmanın genele yayılmakta ve güçlenmekte olduğunu da
dikkat çekti. 
Draghi, ECB uzmanlarının uygulanan genişlemeci para politikasını, düşen petrol fiyatlarını ve kuru dikkate alarak Euro Bölgesi için 2015 bülüme tahminlerini yüzde 1,0'den 1,5'e, 2016 büyüme tahminlerini yüzde 1,5'ten 1,9'a yükselttiklerini açıkladı. ECB'nin 2017 için 
büyüme beklentisi ise yüzde 2,1 olarak belirlendi. Draghi, ekonomik görünümü saran aşağı yönlü risklerin devam ettiğini ancak azalmakta olduğunu ifade etti.
ECB, düşük petrol fiyatları nedeniyle enflasyon tahminlerini de değiştirdi. Draghi, ECB'nin Euro Bölgesi için 2015 enflayon tahminin yüzde 0,7'den 0,0'a indirdiğini belirtirken enflasyonun önümüzdeki aylarda çok düşük veya negatif olmasını beklediklerini vurguladı. 
Draghi, fiyat görünümü için riskleri yakından izlediklerini, jeopolitik gelişmeleri, enerji fiyatlarını ve kurları takip ettiklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık05 Mart 2015 16:17

    Bu paraların çoğu bizim ülkeye akacak merak etmeyin. Dövizdeki yükselişler geçici tuzak uzak durun. Oyuna gelmeyin.