E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAnt Yapı Moskova'da sosyal konuta başladı---

Ant Yapı Moskova'da sosyal konuta başladı

Ant Yapı Moskova'da sosyal konuta başladı
26 Mayıs 2015 - 04:31 borsagundem.com

Moskova’daki 352 metrelik OKO Towers ile Avrupa’nın en yüksek binası rekorunu egale eden Ant Yapı, 15 bin adetlik sosyal konut işine başladı

Ant Yapı, Rusya’da Moscow City adı verilen Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde 15 parselde geliştirilen projeler içinde 8 tanesine imzasını attı. Ant Yapı, Moskow City’de yer alan ve ‘Avrupa’nın en yüksek bitmiş binası’ unvanına sahip olan 305 metrelik Capital City projesinden sonra kendi rekorunu kırarak 352 metrelik OKO Towers projesini de tamamladı.
49 ve 85 katlı iki kuleden oluşan OKO Towers, 387 milyon dolar proje bedeliyle hayata geçirildi.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre haziranda teslim edilecek kuleler, 132 bin 500 metrekaresi ofis, 42 bin 800 metrekaresi otel ve 83 bin 700 metrekaresi konut olmak üzere toplam 290 bin metrekare alandan oluşuyor.   

Sosyal konut ismi: A101

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alan Ant Yapı, Rusya’da 7 milyon metrekarenin üzerinde iş yaptı.  Firma şimdi de Moskova’nın 1.5 katı büyüklükte olması planlanan ‘Yeni Moskova’ projesinde, alt ve orta gelir grubuna yönelik 15 bin konut üretecek. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Şehrin yoğunluğunu azaltmak için merkeze ek ve kenetli yeni bir şehir kuruluyor. Yeni Moskova denilen bir alan. İnşaatlar başladı, bazı alanlarda yaşam da başladı. A101 adı altında sosyal konut üretiyoruz. Metrekare fiyatları şehrin içinde 4 bin dolardan başlarken, bu bölgede 1.5 - 2 bin dolar” dedi.
 
‘4 milyar dolarlık iş’

Ant Yapı’nın Rusya Temsilcisi ve Yurtdışı Projeler Genel Koordinatörü Ertan Beyaz, Ant Yapı’nın Rusya’nın en önemli yatırımcılarıyla çalıştığını belirterek şunları söyledi:
“4 milyar doların üzerinde iş hacmimiz var. Bunun, 600 milyon doların üzerindeki kısmı Türkiye’de, 3 milyar doların üzerindeki yani yüzde 75’ine denk gelen kısmı ise Rusya’da. Moskova şantiyelerinde 7 binin üzerinde işçimiz var, yaklaşık yüzde 30’u Türk.”
 
Kriz ‘ofis’i vurdu

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman, Rusya krizinin özellikle AVM - ofis ve yeni yatırımları vurduğunu ifade etti. Tokman, şunları söyledi:
“Biz etkilenmedik desek yalan olur ama yolumuza devam ediyoruz. Mesela Imperial House projesi vardı, metrekare fiyatı 35 bin doların üzerindeydi, şimdi 15 - 20 bin dolara kadar düştü. Son 8 ayda başlaması hedeflenen yerler başlamadı. Ofis yatırımları durdu. Kriz öncesi çok ciddi para akışı vardı ve fiyatlar uçmuştu. 25 proje var devam eden. Krizden sonra 4 yeni projeye daha başladık” dedi.
 
Türkiye ve Rusya’da projeler sürüyor


Ant Yapı, yurtdışında SOÇİ Olimpiyat Köyü ve spor Kompleksleri, Federation Tower, Capital City projelerini bitirdi. Moskova’da MAYAK Projesi, IQ-Quarter Merkez Terminal Projesi, Wine House Yaşam Kompleksi projeleri sürüyor. Ukrayna ve Türkmenistan’da da projelere devam eden Ant Yapı, Türkiye’de Antplato, Antasya, Antteras projelerini yaparken, Manzara Adalar   projesinin de inşaatını yürütüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)