E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAntalya'da korkutan deprem---

Antalya'da korkutan deprem

Antalya'da korkutan deprem
07 Ekim 2015 - 00:42 borsagundem.com

Saat 00.27'de meydana gelen deprem paniğe yol açtı. Kandilli depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı. AFAD'a göre ise depremin büyüklüğü 5.2

Antalya'nın Demre ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre merkez üssü Demre ilçesinin Kaleüçağız köyü olan deprem 19.8 kilometre derinlikte meydana geldi. Depremin yaklaşık 24 saniye sürdüğü ifade edildi. 

Deprem Demre'nin yanı sıra Antalya merkezde de hissedildi. Uykularından uyanan bölge halkı panik içinde evlerini terk etti. 

Bölgede büyüklükleri 3.0 ile 2.4 arasında değişen çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. 

Kumluca İlçe merkezinde sokağa çıkan bazı vatandaşlar depremin şokunu üzerinden atmaya çalıştı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen bir kişi ise baygınlık geçirdi. Çevredeki vatandaşlar baygınlık geçiren kızı ayıltmaya çalıştı. 

Depremle ilgili herhangi bir hasar bildirimi yapılmazken vatandaşlar korku dolu anları sosyal medyada anlattı.

AFAD Deprem Dairesi ise depremin merkez üssünü Kale ilçesi, derinliğini 34.92 kilometre ve büyüklüğünü de 5.2 olarak duyurdu. 

Öte yandan deprem, Muğla'nın Milas ve Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçelerinde de hissedildi.

KAYMAKAM: CAN KAYBI YOK

Demre Kaymakamı Murat Uz, merkez üssü Demre olan 5.2 büyüklüğündeki depremde, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Kaymakam Uz, depremin ardından jandarma ve emniyet görevlilerinin karada, Sahil Güvenlik ekiplerinin de denizden ulaşılan bölgelerde incelemelere başladığını söyledi.

Kendisinin de muhtarlara ulaşarak durum hakkında bizzat bilgi aldığını belirten Uz, "Şu anda bize ulaşan herhangi bir can kaybı yok. Gece olduğu için evlerde hasar var mı henüz bilmiyoruz. Sabah günün ilk saatleriyle hasar tespit çalışmalarımız başlayacak. Valilik koordinatörlüğünde, AFAD ekiplerimizle durumu inceleyeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)