E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik-LG çalışanlarından "işe iade" davası---

Arçelik-LG çalışanlarından "işe iade" davası

Arçelik-LG çalışanlarından işe iade davası
27 Temmuz 2015 - 19:59 borsagundem.com

Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Arçelik-LG fabrikasında işten çıkarılan 168 işçi, işe iade davası açtı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Arçelik-LG fabrikasında işten çıkarılan 168 işçi, işe iade davası açtı.

İşçiler, Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bazı siyasi partilerin ve sendikaların katılarak destek verdiği açıklamada, işçi temsilcisi Hüseyin Tohumcu, yaptıkları mücadeleyi kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi.

Arçelil-LG işçileri olarak, Bursa, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’daki on binlerce işçinin başlattığı Türk Metal İş Sendikasından istifa sürecine katıldıklarını belirten Tohumcu, mücadelede geldikleri son durumu kamuoyu ile paylaşmak ve haklı mücadelerinde destek istediklerini ifade etti.

Türk Metal İş sendikasını istemediklerini, işçiyi temsil etmeyen anlayışa son vermek için anayasal haklarını kullanarak istifa etmeye karar verdiklerini dile getiren Tohumcu, şöyle devam etti:

"Sözcülerimizi seçerek, taleplerimiz doğrultusunda fabrika yönetimi ile bir toplantı yaptık. Fabrika yönetimi başlangıçta bu taleplerin makul olduğunu ifade etti. Ancak bu açıklamaya rağmen verdiği sözleri tutmadı. Sendikadan istifa eden bizlere işyerinde baskı ve mobbing uyguladı. Baskılarını artıran yönetime karşı bizler fabrikada 4 gün boyunca haklı taleplerimizin arkasında durduk ve yönetimi görüşmeye çağırdık. Arçelik-LG yönetimi tüm iyi niyetimize rağmen çevik kuvvet ekipleriyle beraber, 168 işçi arkadaşımızı baskı ve zor yoluyla işten attı.''

Yıllarca fedakarlık ve özveriyle çalıştıkları Arçelik-LG fabrikasından, 5 Temmuz Pazar günü tazminatsız atıldıklarını ve mağdur edildiklerini kaydeden Hüseyin Tohumcu, "Bizleri temsil etmeyen sendikadan kurtulmak ve işe geri dönmek amacıyla işe iade davası açıyoruz. Fabrika önünde de direnişe başladık. Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın önemini bilen işçi kardeşlerimizi ve tüm halkımızı desteğe çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmasın ardından iş akitleri feshedilen çalışanlar, işe iade davası dilekçelerini savcılığa verdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 147,60
En Yüksek: 149,40
En Düşük: 146,40
Değişim 0,41 %
FK: 13,01
PD / DD: 1,88
İşlem Hacmi 188.669.330
Toplam Adet: 1.272.944
Ağırlıklı Ort.: 148,21
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)