Ana SayfaPiyasaArmada ve Selçuk Gıda sorusu---

Armada ve Selçuk Gıda sorusu

1 / 2
Armada ve Selçuk Gıda sorusu
26 Kasım 2015 - 08:32 www.borsagundem.com

KÂR ARTIŞ ZAMAN ALABİLİR
SORU -
Microsoft dist. görüşmeleriyle birlikte Armada için öngörülen hedef fiyat ne olur?
Veysel Erel

CEVAP-
Şirketlerin gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerin temel gayesi kâr elde edebilmek ya da elde edilen kârı artırabilmektir. Şirketlerin kârlarını artırabilmek için diğer firmalarla anlaşmalar yapmaları ya da çeşitli ortaklıklara yönelmeleri işin doğasında vardır. Şüphesiz bu anlaşmaların kimisi firmaların mevcut gelirlerini ciddi oranlarda artırırken kimisi de daha mütevazı gelirlerle sonuçlanabilir. Ancak ne olursa olsun her halükarda asıl beklenti her anlaşmanın firmalara maksimum kazanç getirmeyi sağlayabilmesi üzerine kuruludur.  Armada’nın  Microsoft ile görüşmesini  de bu kapsamda değerlendirmeli.
 Armada, 2 Kasım 2015 günü yaptığı açıklamada Microsoft ile toplu ticari lisanslama distribütörlüğü için görüşmelere başladığını duyurdu. Görüşmelerle ilgili detaylara girilmezken olası anlaşmanın sonucunda firmanın gelirinin ne boyutta etkileneceğine dair bir beklentiye de yer verilmedi. Şüphesiz anlaşmanın firmaya katacağı kazanca dair bir beklenti dile getirilse dahi bu hedefin ne denli gerçekleşeceğini kestirmek zordur. Asıl önemli olan şirketin  bilançosunun takip edilmesi ve süreç içinde geliri ile kârında istikrarlı bir büyümenin olup olmadığıdır.
 Şirketin mali yapısı incelendiğinde son üç yıllık zaman diliminde rutin bir kârlılık düzeyine sahip olduğunu bununla birlikte 2014 yılındaki kârında bir kıpırdanmanın yaşandığı görülüyor. Ancak 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda ise yine gerileme gözleniyor. Firmanın performansında artış yaşanmaması halinde yıl sonunda kârında düşüş yaşanması beklenmeli.
 Hissenin fiyatı ise geçen yıl Aptec Holdings’in şirketi satın alması öncesinde yükseldiği görülüyor. Yatırımcıların gelen yabancı ortağın firmaya olumlu yönde katkısının bulunacağı beklentisi hisseye talebi artırırken fiyatın da yükselmesine imkan sağladı. Şimdilerde Microsoft ile yapılan görüşmeleri de bu beklentinin bir devamı şeklinde yorumlamak mümkün. Bununla birlikte kârdaki artış için bir süre daha geçeceğini gösteriyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)