E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAselsan dev iş alabilir---

Aselsan dev iş alabilir

Aselsan dev iş alabilir
02 Aralık 2015 - 06:53 borsagundem.com

Ukrayna'nın en büyük savunma sanayi şirketi Ukroboronprom, tanklarının modernizasyonu için Aselsan'la görüşmelere başladı

Rusya'nın Kırım'ı ilhak sürecinde Kiev Yönetimi'nin yanında olan Türkiye, Ukrayna ile askeri alanda işbirliğine gidiyor. Türkiye'nin savunma sanayi alanında en önemli üreticilerinden Aselsan ile Ukrayna'nın askeri araç üreticisi Ukroboronprom şirketi, zırhlı araçların modernleştirilmesi konusunda masaya oturdu. Ukroboronprom şirketinden önceki gün yapılan açıklamaya göre firmaya bağlı başkent Kiev'deki Zırhlı Tank Fabrikası'nın Aselsan ile yapılan görüşmede elektro optik sistemlerinin kullanılması olanağı için işbirliğine yakın olduğu açıklandı. 

60 BİN ÇALIŞANI VAR 

Yapılan açıklamada Ukrayna'nın resmi haber ajansı Interfaks ajansının verdiği bilgilere göre Ukroboronprom'un yapılacak anlaşmanın öncelikle tanklara yönelik gerçekleşeceğini, ardından top ve personel taşıyıcılara yönelik çalışma yapılabileceğini duyurdu. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından kendi savunma sanayisine yönelik çalışma yapmak için kurulan Ukroboronprom, geçen yılı 6.9 milyar dolarlık ciro ile kapattı. Askeri araç ve ekipman üreten şirketin çalışan sayısı ise 60 binin üzerinde. Haberi yayınlayan Kiev basını, Ukrayna-Türkiye arasındaki bu işbirliğinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomik ambargoya başlamasına rövanş olarak algılandı. Rus uçağının Türk Hava Sahası'nı ihlal etmesinin ardından düşürülmesiyle başlayan siyasi gerginlikle birlikte Kremlin, Türk şirket ve ürünlerine karşı sert önlemleri uygulamaya başlamıştı. 

'TARIMDA YANINIZDAYIZ' MESAJI

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Aleksey Pavlenko, Rus hükümetinin Türkiye'ye yönelik ticari kısıtlamalarından dolayı Türkiye gıda pazarında doğabilecek herhangi bir açığı memnuniyetle doldurmaya hazır olduklarını söyledi. Pavlenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın gıda üreticileri ile Türkiye'nin ilgili kurumlarını bir araya getirmeye hazır olduklarını belirterek, "Eğer Türkiye'de buğday, arpa, mısır veya yumurta, süt, tavuk gibi ürünlerde bir ihtiyaç doğarsa, bu ihtiyaçları gidermeye memnuniyetle hazırız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 56,40
En Yüksek: 56,95
En Düşük: 55,35
Değişim 1,26 %
FK: 17,64
PD / DD: 1,47
İşlem Hacmi 1.650.351.135
Toplam Adet: 29.280.264
Ağırlıklı Ort.: 56,37
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)