Ana SayfaPiyasaAselsan ve Latek Lojistik sorusu---

Aselsan ve Latek Lojistik sorusu

1 / 2
Aselsan ve Latek Lojistik sorusu
05 Ekim 2015 - 09:49 www.borsagundem.com

BEDELSİZ DEĞİL AMA DÜZENLİ NAKİT TEMETTÜ VERİYOR

SORU -
Aselsan’ın 2016’da bedelsiz verme durumu var mı?
Sinan Kasarcı

CEVAP -
Kârlı yapıya sahip firmaların bir kısmı elde ettikleri kârı bünyelerinde tutarken kimileri de ortaklarına dağıtmayı tercih etmekte. Bünyede tutan firmalar ise bir süre sonra bu tutarları bedelsiz sermaye artırımı yolu ile sermayelerine dahil edebilirler. Kârı ortaklarına dağıtmayı tercih edenler ise bunu nakit kâr payı şeklinde ortaklarına öderler. Şüphesiz bu farklı tercihler firmaların ihtiyaçlarına göre şekilleniyor.
Aselsan, düzenli kâr eden firmalar arasında yer alıyor. Şirket elde ettiği kârı yukarıda sayılan iki seçenek arasında daha ziyade ortaklarına nakit kâr payı dağıtma yolunu tercih ederek kullanıyor. Geçmiş yıl verileri incelendiğinde bu yönelim daha net gözleniyor. Zira firmanın 2001 yılından bu yana her yıl düzenli kâr payı verdiğini görmek mümkün. Son olarak bu yıl Mayıs 2015’te brüt yüzde 13 kâr payı dağıttı.
Şirket, düzenli kâr payının yanında gerek gördüğü yıllarda bedelsiz sermaye artırımına gittiği de görülüyor. Son olarak 2012 yılında yüzde 112,5 oranında bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştirdi. Mevcut verilere göre şirketin önümüzdeki yıl da nakit temettü dağıtma ihtimali hayli yüksek. Ancak sermaye artırımına gidip gitmeyeceğini söylemek zor. Bu, biraz da şirketin mali yapısını güçlendirme ihtiyacını hissedip hissetmemesiyle alakalı olduğunu belirtmekte fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)