E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAviva Sigorta'da ortaklıktan çıkarma açıklaması---

Aviva Sigorta'da ortaklıktan çıkarma açıklaması

Aviva Sigorta'da ortaklıktan çıkarma açıklaması
21 Nisan 2015 - 16:26 borsagundem.com

Aviva Sigorta, ortaklıktan çıkarma ve satma hakları kapsamında açıklamada bulundu

Aviva Sigorta'dan yapılan KAP açıklamasında ortaklıktan çıkarma ve satma hakları tebliği kapsamında ayrılma hakkı fiyatı ve kullanımına ilişkin bilgiler yer aldı.

Aviva Sigora KAP'a şu açıklamada bulundu:

''20.04.2015 tarihinde KIBELE B.V. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ("KAP") iletilen özel durum açıklamasında;
KIBELE B.V.'nin hakim ortak konumunda iken yaptığı ek pay alımı sonucunda Şirketimizdeki pay oranının %99,62 olduğu, ek pay alımı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.2 Sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği ("Tebliğ")'nin  4. maddesi çerçevesinde hakim ortak olan KIBELE B.V.'nin diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkı ve diğer ortakların paylarını hakim ortak KIBELE B.V.'ye satma hakkının doğduğu, KIBELE BV.'nin Tebliğ'de belirtilen ortaklıktan çıkarma hakkını kullanacağı hususları duyurulmuştur.

Ek pay alım tarihi olan 20.04.2015 tarihinden itibaren 3 aylık hak düşürücü süre içerisinde (20.04.2015 - 20.07.2015 döneminde), hakim ortak dışındaki diğer ortakların, Şirket'imizde sahip oldukları paylarını hakim ortak KIBELE B.V.'ye satma hakkı bulunmaktadır. 
İlk satma hakkı kullanım talebinin şirketimize ulaşmasını takiben bir ay içinde, şirketimiz tarafından, pay değerlerinin tespiti amacıyla Kurul'un ilgili düzenlemeleri uyarınca değerleme raporu hazırlatılacak ve Tebliğ hükümleri çerçevesinde değerleme raporu sonucu KAP'ta açıklanacaktır.

Tebliğ'e göre, Şirketimizin beher payı için satma hakkı fiyatı aşağıdaki fiyatların en yükseği olarak belirlenecektir:
1) KIBELE B.V. tarafından pay alımının gerçekleştirildiği 20.04.2015 tarihinden önceki otuz gün içinde Borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması : 4,02730
2) 20.04.2015 tarihten önceki son altı ay içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 4,17133
3) 20.04.2015 tarihten önceki son bir yıl içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 3,84600
4) 20.04.2015 tarihten önceki son beş yıl içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 4,73185
5) Hazırlanacak Değerleme Raporunda belirlenen fiyat:İlk satma hakkı kullanım talebinin Şirketimize ulaşmasını takiben 1 ay içerisinde  KAP'ta açıklanacaktır. 
6) 24.02.2015-09.03.2015 tarihleri arasında KIBELE B.V. tarafından yapılan zorunlu pay alım teklifi fiyatı : 4,74171 TL

Şirket'imiz satma hakkının kullanımı için OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ni ("OYAK Yatırım") aracı kurum olarak belirlemiştir. Bu doğrultuda satma hakkını kullanmak isteyen Şirket pay sahiplerinin;
İşbu açıklama ekinde yer alan formu eksiksiz doldurup imzalayarak kendi aracı kurumları vasıtasıyla en geç 20 Temmuz 2015 saat 17:00 'ye kadar OYAK Yatırım'a teslim etmeleri ve ekte yer alan formda da detaylı olarak açıklandığı şekilde paylarını Şirket'imizin bu amaca tahsis edilmiş OYAK Yatırım nezdinde bulunan  kıymet hesabına virmanlamaları gerekmektedir.
Satma hakkının kullanılabilmesi için, ilgili azınlık pay sahibinin Şirket'imizde başvuru tarihi itibariyle sahip olduğu tüm payları satması, bu paylar üzerinde haciz, rehin, tedbir ve sair kısıtlama bulunmaması ve payların 20 Temmuz 2015 tarihine saat 17:00 'ye kadar Şirket'imizin ilgili kıymet hesabına aktarılması gerekmektedir.

Satma hakkı kullanım talebinin OYAK Yatırım'a iletilmesi sonrası, gerekli kontroller OYAK Yatırım ve Şirketimiz tarafından yapılacak, başvurusu uygun bulunan şahıslara ait kıymet virman talepleri kabul edilecektir. 

Değerleme raporu hazırlanmadan önce satma hakkını kullanmak üzere başvuruda bulunacak ortaklarımıza ödemeler, hazırlanacak değerleme raporunun sonucuna göre ve yukarıda açıklandığı şekilde belirlenecek satma hakkı fiyatının KAP'ta açıklanmasını takiben en geç 8 iş günü içinde yapılacaktır.

Satma hakkı fiyatı belirlendikten sonra başvuruda bulunacak ortaklarımıza yapılacak ödemeler , satma hakkına konu payların Şirket'imizin ilgili kıymet hesabına virmanlanmasını takiben en geç 8 işgünü içinde yapılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)