E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşte---

Avrupa borsaları düşüşte

Avrupa borsaları düşüşte
28 Ağustos 2015 - 14:24 borsagundem.com

Avrupa hisselerindeki düşüş, fırtına gibi geçen bir haftanın ardından kazançları geri veriyor

Avrupa hisseleri, çalkantılarla geçen bir haftada bir önceki günün kazançlarını korumada başarısız oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1’e kadar düşüşünü azaltarak, Londra saati ile 10.32’de yüzde 0.4 geriledi. Endeks, Çin’in devalüasyonunun piyasaları sarsmasıyla, geçtiğimiz yedi günde yüzde 1.7 veya daha fazla oranda günlük olarak hareketlendi. Endeks şimdi üçüncü haftalık kaybını yaşamaya hazırlanıyor.

LLB Asset Management’s görevlilerinden Christian Zogg, “Yatırımcılar, Wyoming Jackson Hole’de bu hafta sonu toplanan merkez bankası yetkililerinden ABD faiz artırımının zamanlaması ile ilgili işaretler bekliyor. Bu şiddetli düşüşün Çin’e bağlı olduğu çok açık. Piyasa yönlendirilmeyi bekliyor. Bu hep yaşanır. Önce şiddetli bir düşüş ve ardından gerçekten ne olup bittiğini anlama evresi gelir” dedi.

Yatırımcıların faiz artışı tahminleri de Çin’in hamlesi öncesi yüzde 48 iken, Eylül ayında yüzde 28’ düştü. ABD hisse senedi endeks vadelileri de bugün düşüş kaydetti.

Avrupa gösterge hisse senedi endeksi Çin’in devalüsyonu etkisiyle tüm piyasalara sıçrayan küresel satış dalgasının ardından Pazartesi günü, 2008 yılından bu yana ilk kez en büyük düşüşü göstermiş ve Perşembe itibarıyla bütün kayıplarını geri almıştı. Stoxx 600 Endeksi 2011 yılından bu yana en kötü ayını geçirmeye hazırlanarak, Ağustos ayında yüzde 9.1 gerileme kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)