E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları geriledi---

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
28 Mayıs 2015 - 20:07 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, IMF’nin Yunanistan'ın borcunu ertelenmesine yönelik bir düşüncesi olduğuna dair spekülasyonlar ile düştü

Avrupa hisseleri, IMF’nin Yunanistan için borç ertelemesinin kaçınılmaz olduğu yönünde bir düşüncesi olduğuna dair spekülasyonlar ile düşüşünü genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek 406.76 puandan kapanış yaptı ve Şubat’tan bu yana en büyük aylık yükselişini geriletti. Toplam 19 sektör grubunun 17’sinde düşüş kaydedildi.

Avrupalı yetkililer, G7 maliye bakanlarının toplantısı için Dresden’de bir araya geldi. Gelecek hafta gerçekleştirilmesi gereken IMF ödemesi öncesinde, Yunanistan’dan ve kreditörlerden gelen karışık mesajlar piyasalarda etkisini gösteriyor.

Kopenhag’daki Danske Bank A/S baş analisti Allan von Mehren “Karışık mesajlar politik oyunun bir parçası. Yunanistan hakkındaki gelişmeler piyasalarda hassasiyetle takip ediliyor bu yüzden salınımların gerçekleşmesi doğal, fakat geç olsa da son dakikaya kadar bir anlaşmaya varılacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

ArcelorMittal ve Anglo American Plc en az yüzde 1.9 oranında düşerken, BMW AG ve Daimler AG hisseleri en az yüzde 1.7 geriledi.

Tate & Lyle Plc, gelecek yılki vergi öncesi karının 2015 yılına benzeyeceği yönündeki tahminlerini açıklamasından sonra yüzde 2.7 düştü.

Seadrill Ltd’nin 3 aylık net gelirlerinin tahminleri geçtiğini duyurmasından sonra yüzde 5.9 yükseldi.

Sports Direct International Plc, yıllık kar tahminlerini aştığını açıklmasından sonra yüzde 3.6 oranında yükseldi.

ASE Endeksi yüzde 1.5 düşüş ile Mart ayındaki en yüksek seviyesinden geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)