E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay seyretti---

Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa borsaları yatay seyretti
03 Haziran 2015 - 20:14 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Yunanistan haberlerinin takip edildiği günde yatay seyretti

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Yunanistan haberlerini ve Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısını fiyatlamaları ile pek değişiklik göstermedi.

Stoxx Europe 600 Endeksi gün içindeki yüzde 0.9 kadar yükselişini silerken, günün sonunda yüzde 0,1 düşerek 395,93 puandan kapanış yaptı. Yunanistan'ın ASE Endeksi yüzde 4.1 yükselerek, hem 1 ayın en büyük rallisini yaptı hem de Avrupa'da en fazla yükselen borsa oldu.

Konuyla ilgili kişilerin her 2 şirketin birleşmeyi değerlendirdiğine yönelik haberleri üzerine Royal Ahold NV yüzde 5.9 yükselirken, Delhaize Group yüzde 7.4 artış kaydetti. 

RBC Capital Markets'in hisse alımına yönelik olumlu görüş vermesi ile Credit Suisse Group AG yüzde 3.9 arttı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, para politikası teşviğinin reel ekonomiye yansımakta olduğunu ve AMB'nin tahvil alım planının sonuna kadar gittiğini görmesi gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu söyledi. Draghi, yeni tahminleri açıkladı ve görünümünün büyük ölçüde değişmediğini sözlerine ekledi. AMB, büyümenin 2015 yılında yüzde 1.5, 2016'da yüzde 1.9 ve 2017'de yüzde 2 olacağı tahmininde bulundu.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kreditörlerin finansal yardımlarla ilgili açmazı sona erdirmek amacıyla son bir teklif ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmek üzere Brüksel’e gitti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)