E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişte---

Avrupa borsaları yükselişte

Avrupa borsaları yükselişte
07 Ekim 2015 - 12:24 borsagundem.com

Avrupa hisseleri madencilerin öncülüğnde yükselişini 4. güne taşıyor

Emtia ve petrol üreticileri, Avrupa borsalarında Ağustos'tan bu yana görülen en uzun süreli rallinin genişleyerek dördüncü güne taşınmasına yardımcı oldu.

Anglo American Plc, Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd, Morgan Stanley'in hisseleri için tavsiyesini yükseltmesinin ardından en az yüzde 3.2 değer kazandı.Seadrill Ltd.ve Subsea 7 SA enerji hisselerindeki en az yüzde 4.4'lük ralli, enerji hisselerindeki artışlara öncülük etti. Bira üreticisi SABMiller Plc, ANheuser-Busch InBev NV'nin SABMiller için daha önce yapmış olduğu iki teklifin reddedildiğini açıklamasının ardından yüzde 2.3 oranında değer kazandı. AB InBev ise yüzde 3 değerlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:17'de yüzde 0.5 artarak 362.33 puana çıktı. Gösterge endeksi, madencilik sektörü hisselerinin Aralık 2013'ten bu yana gerçekleştirdiği en uzun ralli ve yatırıcımcıların zayıf ekonomik veri ortamında Fed'in faiz artırımına gitmede acele etmeyeceği spekülasyonu ile birlikte, son dört seansta yüzde 4.6'lık bir çıkış yaşadı. .
Stoxx Europe 600 Endeksi, küresel büyümeye ve Fed'in ne düşündüğüne ilişkin belirsizlikler nedeniyle, Nisan ayında ulaştığı rekor seviyeden 29 Eylül'e kadarki dönemde yüzde 18 düştükten sonra sıçrama yaptı. Traderlar, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesini yüzde 36 ve Mart ayında faiz artırımını yüzde 58 olasılıkla fiyatlıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)