E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında satış hakim---

Avrupa borsalarında satış hakim

Avrupa borsalarında satış hakim
25 Mayıs 2015 - 11:27 borsagundem.com

Avrupa borsaları tatil nedeniyle düşüş gösteriyor

Londra ve Frankfurt başta olmak üzere Avrupa'nın birçok piyasasının tatil nedeniyle kapalı olduğu bugün, açık olan piyasalarda da satışlar hakim.
İspanya'da haftasonu yapılan yerel seçimlerde, Yunanistan'daki Syriza'nın bir benzeri olan Podemos'un elde ettiği başarı Madrid Borsası'nda IBEX 25 Endeksi'nin Cuma gününe göre yüzde 1,41 gerilemesine yol açtı. 
Yunanistan İçişleri Bakanı'nın kreditörler ile anlaşma olmaz ise Haziran ayında 1,6 milyar euro IMF kredi geri ödemesini yapacak paranın olmadığını söylemesi de Atina başta olmak üzere Avrupa'nın açık olan borsalarına satış getirdi. Satışlarda, Fedd Başkanı Yellen'in 
cuma günü yaptığı açıklamada Fed'in bu yıl içinde faizleri artırma eğilimde olduğu yönünde mesajlar vermesi de rol oynadı. Atina Genel Endeksi yüzde 2,52 puan düşüşye 819,02 puana gerilerken, Paris'te düşüş yüzde 0,75, Belçika'da yüzde 0,55 ve Portekiz'de yüzde 0,98 oldu. İtalya'da FTSE MIB endeksi de yüzde 1,94 aşağıda.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)