E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri kayıplarını artırdı---

Avrupa hisseleri kayıplarını artırdı

Avrupa hisseleri kayıplarını artırdı
06 Mayıs 2015 - 19:31 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Yellen'ın açıklamaları ile kayıpları genişletti

Avrupa hisseleri, Euro’nun güçlenmesinin yanı sıra Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları ile geriledi ve kayıpları genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek, 388.68 puandan kapanış yaptı. Endeks gün içinde yüzde 0.3 artış ile yüzde 1 düşüş arasında salındı.

Sağlık-bakım hisseleri, Novartis AG ve Roche Holding AG’nin en az yüzde 1.5 düşmesi ile Stoxx 600’daki toplam 19 sektör grubundaki düşüşlere öncülük etti.

Almanya'daki MPPM EK fon yöneticisi Guillermo Hernandez Sampere, "Konsolidasyon sürecektir. Euro’nun düşmesi ile yüksek miktarda sıcak para piyasalara giriş yapmıştı ancak şimdi pozisyonları güncelleme zamanı. Janet Yellen’ın açıklamaları, Fed’in erken bir faiz artışının küresel piyasalara zarar vereceğini ve hisse değerlemelerini aşağı çekeceğini bildiğini ifade ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre Borsası yüzde 1.5 düşüş ile Batı Avrupa piyasaları arasında en kötü performansı kaydederken, İngiltere’de FTSE 100 Endeksi seçimler öncesinde yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)