E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde 3 yılın en kötü düşüşü sürüyor---

Avrupa hisselerinde 3 yılın en kötü düşüşü sürüyor

Avrupa hisselerinde 3 yılın en kötü düşüşü sürüyor
30 Haziran 2015 - 20:18 borsagundem.com

Avrupa’da hisseler, Yunanistan etkisiyle 2012'den bu yana en kötü çeyreklik düşüşü genişletti

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Yunanistan'ın temerrüde düşme ihtimalini değerlendirmeleri ile geriledi ve 3 yılın en kötü çeyreklik düşüşünü genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 1,3 geriledi ve 381.31 puandan kapanış yaptı. Endeks böylece ikinci çeyrekteki düşüşünü yüzde 4'e çıkardı.

Almanya’da DAX Endeksi yüzde 1.3 düşüş ile çeyreklik kaybını yüzde 8.5’a genişletti ve 2011’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Fransa'da CAC endeksi yüzde 1,18 kayıpla 4.812,24 puana, İspanya'da IBEX 35 endeksi de yüzde 0,33 değer kaybıyla 11.818,60 puana geriledi. 

Emtia üreticileri toplam 19 sektör grubunda en büyük düşüşü kaydederken, ArcelorMittal ve BHP Billiton Ltd. hisseleri en az yüzde 3.2 geriledi.

Yunanistan’da ASE endeksi 6 Temmuz’a dek kapalı kalacak. Yunanistan müzakerelerinin sonuçsuz kalması, dün tüm dünyada hisse senetlerinin değerinden 1.5 trilyon doların silinmesini tetikledi.

Yunanistan'ın IMF taksidini ödemedi
Uluslararası Para Fonu'na (IMF) bugün 1,6 milyar euroluk borç ödemesi gereken Yunanistan, ödeme yapılmayacağını açıkladı. 5 Temmuz'da kurtarma paketini halk oylamasına sunmaya hazırlanan ülkenin eurodan çıkma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)