E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAvustralya Açık'ta şampiyon Djokovic---

Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic

Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic
01 Şubat 2015 - 15:36 borsagundem.com

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Sırp Novak Djokovic, Büyük Britanyalı Andy Murray'yi 3-1 yenerek şampiyon oldu

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinde dünya bir numarası Novak Djokovic, 6 numaralı seribaşı Andy Murray'yi 3-1 yenerek turnuvada 5. kez şampiyonluğa ulaştı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 14. ve son gününde tek erkekler finalinde Sırp tenisçi Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı sporcu Andy Murray karşılaştı.

Dengeli başlayan maçın 4. ve 8. oyunlarında rakibinin servisini kıran Djokovic, durumu 5-3 yaparak avantaj elde etti. Murray, avantajını kullanamayan Sırp tenisçinin servis attığı iki oyunu kazandı ve seti 6-6'ya getirerek "tie-break"e taşıdı. Djokovic, etkili servis attığı "tie-break"i 7-5, bir saat 12 dakika süren seti de 7-6 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sete rakibinin servisini kırarak giriş yapan Murray, durumu 2-0'a getirdi. Oyundan düşen ve basit hatalar yapmaya başlayan rakibi karşısında iki kez servis kırarak üst üste 4 oyun kazanan Djokovic, sette 4-2 üstünlük kurmayı başardı. Oyunda tekrar dengeyi kuran Murray, skoru 6-6'ya getirerek ikinci seti de "tie-break"e götürdü. Uzun rallilere sahne olan sette "tie-break"i 7-4, bir saat 20 dakika süren seti de 7-6 kazanan Murray, maçta 1-1'lik eşitliği sağladı.

Murray, üçüncü sete de servis kırarak başladı ve skoru 2-0 yaptı. Bu sette basit hataları artan Murray önünde etkili vuruşlar yapmaya devam eden Djokovic, üst üste 3 oyun kazanarak 3-2 öne geçti. 8. oyunda bir kez daha servis kıran Sırp tenisçi Djokovic, durumu 5-3'e getirdi. Servis attığı oyunda da hata yapmayan Djokovic, 39 dakikada sona eren seti 6-3 ile hanesine yazdırdı ve maçta 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Dördüncü sette kortun hakimi olan Djokovic, rakibine maça ortak olma şansı tanımadı. Djokovic, seti 6-0, 3 saat 39 dakika süren maçı da 3-1 kazanarak Avustralya Açık'ta 5. kez şampiyonluğa ulaştı.

Djokovic, turnuvada daha önce 2008, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında şampiyonluk yaşamıştı. Murray ise 2010, 2011 ve 2013'ün ardından 4. finalini oynadığı Avustralya Açık'ta bir kez daha şampiyonluğun bir adım uzağında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)